BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Memurlar yardım meleği oldu

"Yardım melekleri" toplumdaki tüm hayır severleri harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Abone ol

Kamu çalışanları tarafından ilkokula giden yetim kız çocuklarına burs vermek amacı ile kurulan eğitimyardım.org sitesine ilgi her geçen gün büyüyor.

Edirne'de ilköğretim 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Barış Özdemir'e "eğitim bursu" sağlayan "Yardım melekleri" toplumdaki tüm hayırseverleri harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Anadoludan gelen öğretmenlerin yardım taleplerini karşılayan gönüllüler, son olarak Demirlibahçe Muhtarı ile birlikte "her okula bin kalem" kampanyasını gerçekleştirdi. Dernek Genel Başkanı Yüksel Şimay, ilk kez kamu çalışanlarının bir yardım derneği çatısı altında birleştiklerini vurgulayarak, bu birlikteliğin devam etmesi için ellerinden gelen çabayı harcayacaklarını belirtti. Şimay, bu çatı altında bulunan kamu görevlilerinin de bu birlekteliğin devam etmesi için istekli ve gayretli olduğunu söyledi.


Yüksel Şimay, duyarlı tüm vatandaşlardan ve kamu çalışanlarından, derneğin son kampanyası için destek beklediklerini açıklayarak, "Herkes 10 tane kalem gönderebilse, çok büyük maliyetler teşkil etmeyen bu sayı ile bir çocuğun geleceğini sokağa değil okula yönlendirmeyi başarırız. Çocuklarımız, berdele, töreye, tiner ve uyuşturucuya yönelmesin istiyoruz. Beklentilerini, okula, öğretmenlerine yönlendirsin" diye konuştu. Şimay, kampanyaya destek veren Demirlibahçe Muhtarı Bahar Örenek'e de teşekkür etti. Muhtar Örenek, kampanyaya 3 bin 500 kalem, 48 adet defter, altı tane okul çantası ile katkıda bulunarak, desteğinin devam edeceği sözünü verdi.


Dernek bünyesinde görev alan gönüllüler arasında, PTT Genel Müdürlüğü Sağlık.Sos.İş. D. Bşk. Yrd Mehmet Ali Sakal, Şef Abdülkadir Demir, Ekrem Genç, Mustafa Polat, Ömer Faruk Aktaş, Hemşire Nazmiye Macit, Yüksel Şimay, Sağlık Bakanlığı'ndan Tülay Bayramoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yılmaz Turhan, İller Bankası'ndan Fizik Müh. Nacide Karabay, Bağımsız memur sendikası Genel Mali sekreteri Remzi Kızılkaya, Emekli Memur Ali Ekber Uygur da yer alıyor.