BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Müteahitlere 5'er yıl hapis cezası

Artvin Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan müteahhitler Yavuz Özyıldız ile Kerim Sarı gelmedi.

Abone ol

Artvin'in Şavşat ilçesinde Tigrat Deresi'nin 15 Temmuz 2009 tarihinde aşırı yağışlar nedeniyle taşması sonucu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan selde, dere üzerindeki bentlerin yapımında kalitesiz beton kullandıkları ve bu nedenle ‘birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan yargılanan iki müteahhide 5'er yıl hapis ve 2'şer yıl meslekten men cezası verildi.

Artvin Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan müteahhitler Yavuz Özyıldız ile Kerim Sarı gelmedi.

Sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından Mahkeme heyeti, sanıklara ilk olarak ''taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan 6'şar yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra, hafifletici sebepleri dikkate alarak cezayı 5'er yıl hapse indirdi. Mahkeme heyeti sanıklara ayrıca, 2 yıl meslekten men cezası da verdi.

Şavşat ilçesinde 15 Temmuz 2009 tarihinde yaşanan aşırı yağışların ardından Tigra Deresi’nin taşması sonucu yaşanan selde, 6 yaşındaki Selin Demiral, dedesi Özgen Demiral, ninesi Dildar Demiral, Lütfiye Acar (87) ve Mavinur Durmuş (43) hayatını kaybetmişti. DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerince olayın ardından başlatılan incelemede Tigrat Deresi’ne yapılan bentlerde kalitesiz beton kullanıldığı belirlenmişti.
Cezayı duyan ve yaşanan selde annesini, babasını ve kızını kaybeden Varol Demiral “Bu olay ‘Bentler hatalımıydı değimliydi ?’ diye çok konuşuldu. Sonuç olarak görüldü ki bu olay tescillenmiştir. Artık kimse bu bentlerin düzgün yapıldığını söyleyemez” dedi.