BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  GÜNCEL

Erbil kendini böyle savundu

Mehmet Ali Erbil'e Alevi vatandaşların öfkesi büyük oldu. Erbil eleştirilere yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Abone ol

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, Star TV'de yayınlanan Çarkı Felek programında Aleviler'e yönelik olarak sarfettiği hakarete varan sözlerin yankıları sürüyor.

Erbil'in tepkiler üzerine "Maksadını aşan bir cümleyi ağzımdan kaçırdım" diye açıklama yapan Erbil, hatayı canlı yayın heyecanına bağladı.

Gündeme bomba gibi düşen gafıyla Çarkıfelek'in yayından kaldırılmasına sebeğ olan Erbil, açıklamasında şöye dedi:

Çarşamba günü Star Televizyonunda yayınlanan ve sunuculuğunu yaptığım “Çarkı Felek” programında canlı yayın esnasında ülkemde yaşayan bir çok insanı üzecek maksadını aşan bir cümleyi ağzımdan kaçırdım ve bu sebeple derin üzüntü içersindeyim…

TÜRK HALKININ TEVECCÜHÜNE NAİL OLDUM

Ancak, yıllardır ekranlardan Türk halkı ile neredeyse bütünleşerek yaptığım tüm programlarda, tiyatro oyunlarımda, dizilerde ve sinema filmlerimde keza kendi özel hayatımda genel prensibim olarak bir gruba, inanca, mezhebe, etnik köken yahut kültüre asla ve kat’a saygısızlığım olmamıştır. Her kesimden insanı eğlendiren bir komedyen olarak tüm bu hassasiyetlerim izleyenler tarafından yürekten anlaşıldığı için belki de tarihte çok az kişiye nasip olacak bir şekilde Türk halkının teveccühüne nail oldum. Bu teveccühün onurunu üzerinde taşıyan bir kişi olarak adı geçen yayında, memleketimdeki bir insanı dahi üzdüysem, içimde hiç bir art niyetin bulunmadığını ve canlı yayın heyecanı ile istemeden maksadı aştığını bilmelerini isterim. Bu vesile ile tüm Türk halkından özür dileyerek saygılarımı sunarım.