BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.467,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Verem Dispanserinin taşınmasına tepki

Verem Savaş Dispanseri'nin Edremit'e taşınmasına karşı çıkan sivil toplum kuruluşları protesto yürüyüşü düzenledi.

Abone ol

Marina önünde toplanan ve dispanserin kapatılmamasını isteyen çok sayıda vatandaş ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri açtıkları pankartlar ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda yürüdü.

'Dispanseri kapatanlar verem olsun', 'Susma sustukça sıra sana geliyor' sloganları atan gurubun yürüyüşü sırasında güvenlik güçlerinin sıkı tedbir aldığı gözlendi. Kortejin yürüyüşü sırasında esnaf ve vatandaşlarında protesto yürüyüşü yapan gurubu alkışlarla destekledikleri görüldü.

CHP, EMEP, EDP, DSP gibi partilerin temsilcilerinin hazır bulunduğu protesto yürüyüşüne Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen de destek verdi. Kortej, Cumhuriyet Meydanı'nda ulaştığında ilçedeki Verem Savaş Dispanseri'nin kapatılmamasını isteyen gurup, Dikili'den Gömeç'e kadar olan geniş bir yelpazede yaşayan vatandaşlara hizmet veren dispanserin, bu yöre için yaşamsal öneminin olduğunun vurgulandığı konuşmalarla miting yaptılar.


Ayvalık Verem Savaş Derneği Başkanı ve emekli sağlık memuru İbrahim Meriç, tüberkülozun yoksulların hastalığı olduğunu söyleyerek, "Bundan böyle hasta ve yakınları tedavi için Edremit'e gitmek zorunda kalacaklar. Her şeyden önce bir sağlıkçı olarak bulaşıcı özelliği olan tüberkülozun kısa zamanda yayılabilmek riskine karşın, verem hastalarının kontrollerinin yakinen takip edilmesi zorunludur. sadece Ayvalık'a değil, Ayvalık çevresindeki geniş bir yelpazedeki bölge halkına hizmet veren Verem Savaş Dispanseri'nin kapatılmaması için ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin bu yöndeki gayretleri ve mücadelesi bizleri mutlu kılıyor. İnşallah yapılan bu mücadele olumlu sonuç vererek, dispanserimiz kapatılmaktan kurtulur" diye konuştu.
İbrahim Meriç'in ardından konuşan, Türkiye Ulusal Verem Savaş Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Yarar da, ilçe dispanserlerinin kapatıldıktan sonra verem hastalarının teşhis ve tedavileri için bulundukları yörelerden uzak ilçe ve illere gitmek zorunda kalmalarının hastalığın ülke genelinde yeniden etkinleşebilmesinin önünü açacağını kaydetti.

Daha sonra imza kampanyası başladıldı.