BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'da plastik kapaklar toplanıyor

Samsun'un Atakum ilçesinde belediye tarafından, plastik kapak toplama kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Atakum'da belediyece plastik kapak toplama kampanyası başlatıldığı, toplanacak her 250 kg kapak ile bir engelli sandalyesinin alınacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Atakum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Alptekin, başlattıkları plastik kapak toplama kampanyası ile toplayacakları 250 kg plastik kapak karşılığında bir engelli sandalyesi alacaklarını belirterek, herkesi bu kampanyaya katılmaya davet etti.

Yön-Der ile yaptıkları ortaklaşa çalışma ile mümkün olduğu kadar çok kapak toplayarak ihtiyacı olan engellilere sandalye almayı amaçladıklarını belirten Alptekin, "Kampanyaya katılmak isteyenlerin büyüklüğü ve rengi ne olursa olsun plastik kapak toplamaları gerekmektedir. Toplanılan plastik kapakların ağırlığı 250 kilogramı bulduğu an engelli bir arkadaşımızın hayatını kolaylaştıracak bir tekerlekli sandalye almaya hak kazanıyoruz. Ne kadar çok kapak toplarsak o kadar çok engelli arkadaşımıza sandalye alma imkânı olacağı için, herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Toplanılan kapakların Atakum Belediyesi'ne ve Yön Derneği'ne teslim edilebileceğini ifade eden Müdür Alptekin, "Gelin birlik olalım ve engelleri birlikte aşalım. Engeliler için son derece önemli olduğuna inandığımız tekerlekli sandalye alınması için başlattığımız kampanyaya herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.