BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  POLİTİKA

Bakan Çubukçu bu talebe ne diyecek?

BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik Milli Eğitim Müfredatından bir dersin çıkarılmasını istedi.

Abone ol

BDP Siirt Milletvekili Özçelik, milli güvenlik dersinin Milli Eğitim müfredatından çıkarılması için kanun teklifi hazırladığını açıkladı. Özçelik bu ders yerine insan hakları ve demokrasi dersi önerdi.

Özçelik, düzenlediği basın toplantısında, okullarda subaylar tarafından verilen milli güvenlik derslerinde, ''öğrenci-öğretmen'' ilişkisinden çok ''öğrenci-komutan'' ilişkisi yaratıldığını savundu. Özçelik, subayların üniformaları ile girdiği bu derslerde, öğrencileri birer asker ya da potansiyel asker olarak gördüğünü ve bu şekilde hareket etmelerini beklediklerini öne sürdü.

Milli güvenlik derslerine giren muvazzaf ya da emekli subaylara okul müdürlerinin müdahale edemediğini iddia eden Özçelik, pedagojik eğitim almamış olan bu subayların bölgedeki garnizon komutanlıklarınca atandığı ifade etti.

Osman Özçelik, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin, okullarda milli güvenlik dersinin kaldırılmasını, ''insan hakları ve demokrasi'' dersinin zorunlu ders haline getirilmesini öngördüğünü belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özçelik, TBMM Başkanlığına sunulan, sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasını öngören tezkereye değindi. Özçelik, tezkerenin gelmesini doğru bulmadıklarını ve buna karşı çıkacaklarını kaydetti.