BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  GÜNCEL

Hakkarili vatandaş ne istiyor?

Terör olaylarıyla gündeme gelen Hakkari'de vatandaşlar, son günlerdeki huzur ortamının devam etmesini istiyor.

Abone ol

Kentin eski belediye başkanı ve aynı zamanda Silehi ailesinin ileri gelenlerinden Abdurrahman Keskin, şehir halkının neler istediğini anlattı:

''Ancak okulların camlarının kırılması, iş yerlerinin camlarının kırılması, arabaların tahrip edilmesi beğenilir, kabul edilir bir eylem, bir demokratik talep değildir. Tahribata yönelen eylem ve hareketleri halkımız beğenmemektedir. Halk, birbirine yabancılaşmadan, sen Kürt müsün, Türk müsün? anlayışını ortadan kaldıran, barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceği bir ortam istiyor. Halk artık huzursuzluğu, eylemi, taş atmayı, cam kırmayı, tahribatı, yürüyüşü istemiyor.''

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen de, Hakkari'nin de Türkiye'nin bir parçası olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

''Esnafın ekonomisi zaten zayıf. Burada sadece memur maaşı ile geçinen bir esnaf topluluğu var. Şu anda esnafın yüzde 90'ı banka kredisi ile ayakta duruyor. Bunda toplumsal olayların büyük etkisi vardır.''

KIRILAN OKUL CAMLARINA 8 BİN TL ÖDENDİ

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut da, kentte meydana gelen toplumsal olaylarda özellikle okul camlarının kırıldığına işaret ederek, ''Sadece eylül ayı içerisinde kırılan 20 okulumuzun camını yenilemek için 8 bin lira harcadık'' dedi.