BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da eğitim yolu tehlikelerle dolu

Batman-Kozluk Geçitaltı köyünde öğrenciler, üç kilometre uzaklıktaki eğitim yuvasına tepe ve dereleri aşarak varabiliyor.

Abone ol

İlköğretim öğrencilerinin günde 4 kez tepe ve dereleri aşarak okula gittiğini belirten köy sakinlerinden Sabri Gülşen, "Köyümüz, yerleşim açısından biraz dağınık. Fakat köyün en yüksek tepesine kurulan eğitim yuvasına giden anasınıfı öğrencileri güçlük çekiyor" dedi.

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Geçitaltı köyünde 75 öğrenci, eğitim yolunda zorlu üç kilometrelik yolu göğüslemek zorunda kalıyor.

İlköğretim bünyesindeki anaokuluna yeni başlayan 5-6 yaş arasındaki öğrencilere eşlik eden köy sakinlerinden Sabri ve Resul Gülşen, tepe ve dereleri aşmakta güçlük yaşayan minik öğrencilerin eğitim yolunda karşılaştığı güçlüklere dikkat çekti. Yetkililere sorunu defalarca ilettiklerini belirterek yetkililerin sorunu duymazlıktan geldiğini iddia eden Sabri ve Resul Gülşen, şöyle konuştu:


"Çıkılması güç bir tepeye kurulan okulumuzun köye mesafesi üç kilometre. Çocuklarımız günde dört defa bu uzaklığa mahkum ediliyor. Sorunun çözümü için öğrencilerimizin taşımalı eğitim kapsamına alınmasını istiyoruz. Özelikle ana sınıfına giden öğrenciler büyük zorluklarla karşılaşıyorlar. Kışın köyümüze yaklaşık 2,5 metre kalınlığında kar düşüyor. Öğrenciler kış mevsiminde nasıl okula gidecekler, merak ediyoruz."

Kozluk-Geçitaltı İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim gören öğrenciler de ulaşım sorunlarını çözemeyen velilerin kendilerine eşlik etmesini istedi. 75 öğrencinin zor şartlarda okula gittiğini belirten öğrencilerden 12 yaşındaki Kısmet Pınar, kış gelmeden ulaşım sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi. Yetkililerden yardım isteyen küçük Pınar, "Her gün dört defa okul yolunu aşındırmaktan bezdik. Bu yollarda yürümekle komando olduk, yazık günah değil mi? Bu çocuklar da Müslüman çocuğu biz de Türk vatandaşıyız, gavur değiliz" ifadelerini kullandı.