BIST 10.519
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmen adaylarına ayrı sınava tepki

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen adaylarının atanmasında ayrı sınav planı yapmasına, yayıncılardan tepki geldi.

Abone ol

İhtiyaç Yayıncılık tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan şirketin yönetim kurulu üyesi Malik Öztürk, MEB'in ayrı bir sınav yaparak öğretmenleri atayacağına ilişkin basında bazı haberlerin yer aldığını anımsatarak, bunun ''öğretmenleri ve sektör temsilcilerini belirsizliğe sürüklediğini'' savundu. Öztürk, bu duruma birçok yayıncının tepki gösterdiğini söyledi.

Bu konuya ilişkin Bakanlığın resmi bir açıklama yapmamasını eleştiren Öztürk, ''1999 yılından itibaren çeşitli adlarla yapılan bu sınavın bir günde kaldırılacağının söylenmesi, sektörde bulunanları inanılmaz şekilde endişelendirmektedir'' dedi.

KPSS'nin birçok dershaneyi, yayıncıyı, kırtasiyeciyi ve dershanelerde çalışan öğretmenleri ilgilendirdiğini belirten Öztürk, KPSS'nin mevcut formatının değiştirilmesinin pek çok kişinin işsiz kalmasına sebep olacağını ileri sürdü.

Öztürk, ''KPSS'nin kalkmasıyla ilgili haberlerin çıkmasından önce hazırlığı tamamlanıp basılan milyonlarca kitabın elde kalması çok ciddi bir sorun olup, milli servetin bir günde çöpe atılması anlamına gelecektir. Dolayısıyla 2011 yılında da KPSS'nin mevcut formatıyla devam ettirilmesi beklenmekte ve planlama yapılarak süreç içinde değiştirilmesi istenmektedir. Sınavın kim tarafından yapılacağının netleştirilerek, resmi ağızlardan bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyoruz'' diye konuştu.