BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Başbakanlık korumalarına dava açıldı

Başbakan Erdoğan'ın İzmir seyahati sırasında bir avukatı darp ettikleri belirtilen 4 başbakanlık koruması yargı önüne çıkacak.

Abone ol


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl İzmir ziyareti sırasında, bir avukatı darp eden dört başbakanlık korumasına 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre Başbakan Erdoğan, 30 Eylül 2009'deki  İzmir ziyaretinde Başbakanlık korumaları tarafından darb edilen Avukat Tacettin Çolak'ın şikayeti üzerine 4 Başbakanlık korumasına dava açıldı.

Erdoğa'ın İzmir Halit Ziya Bulvarı'ndaki AK Parti il örgütünü ziyaret sırasında Halkın Kurutuluşu Partisi İl Başkanı olan Çolak'ın iddiasına göre  esnafın faaliyetleri durduruldu, bazı yurttaşların üzerleri arandı. Çolak, eşi Muteber Çolak'ın büroya gelmesinin polis tarafından engellemesi üzerine pencereye çıkarak duruma tepki gösterdi.

Polis ve Başbakanlık korumalarını ofisini bastığını idida eden Çolak, yaşananları şöyle anlattı: " Ana avrat küfredilerek yaka paça gözaltına alındık. Avukatlık bürosuna bu şekilde girilemeyeceğini söylediysek de kollarımız ve boynumuzdan bastırılarak, ellerimiz arkadan kelepçelendi. Dış kapının arkasında onlarca korumanın arasında 25-30 dakika bekletildik. Bu esnada hakaret, küfür ve tehdide uğradık."

Çolak, darp edildiği iddiasıyla sağlık raporu aldı. Çolak'ın boynunda kızarık ve çizikler, sol kol dirseğinde şişme ve kızarıklık saptandı. Bunun üzerine iki avukat şikayetçi oldu.

İzmir Savcısı Alaattin Dokur, Başbakan Erdoğan'ın koruması olan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve polis memurları İsmail Dalkıran, Refik Farsakoğlu ile Aydın Akgül'e dava açtı. Bulut'a 'hakaret' suçlamasıyla 26 aya, üç polis için de mağdurları darp ettikleri için 'kasten yaralama' suçlamasını iki kez işledikleri iddiasıyla 10'ar yıla ve 'hakaret'ten de 26 aya kadar hapis cezası istendi. Ayrıca tüm koruma polislerinin memuriyetten ve kamu haklarından meni talep edildi. Davanın ilk duruşmazı, yarın İzmir 18. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek.