BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  GÜNCEL

Birand kendisini tecavüze uğramış hissetti

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın konuğu olan Mehmet Ali Birand, Hanefi Avcı'nın evinde bulunan kasetlerin içeriğini anlattı...

Abone ol

"Devrimci Karargah Örgütü"ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın bürosunda ele geçirilen kasetler arasındaki ses kaydını savcılıkta dinleyen Mehmet Ali Birand isyan etti.

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programının bugünkü konuğu Posta gazetesi yazarı ve Kanal D Ana haber bülteni anchormani Mehmet Ali Birand oldu.

Birand Hanefi Avcı'nın evinde bulunduğu açıklanan dinleme kayıtlarının içeriğini ve Birand kaydedilen görüşmelerde kimlerle konuştuğunu da açıkladı.

Savcılığa çağrılan ve dinleme kayıtları dinletilen Birand, "kendimi çırılçıplak hissettim" dedi ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

KENDİMİ ÇIPLAK HİSSETTİM

"Beni Savcı aradı. 28 Şubat döneminde dinlemişler beni. Kasetleri şimdi dinleyince anladım ki, gündelik konuşmalar... Onun için de  çok anlamsız şeyler var. Cümleler yarım... Gülüyorsun... Dinleyince çırılçıplak hissediyorsun kendini. Polise daha da çok kızdım bu nedenle. İğrendim emin ol."


KASETLERDE BİRAND KİMİNLE KONUŞUYOR?

Birand kendisine dinletilen telefon dinleme kayıtlarında kimlerle görüştüğünü de açıkladı.

"Biri Cüneyt Özdemir, 28 Şubat döneminde 'sen Hanefi Avcıyı ara, onda bilgi var mı bak' diyorum. O da 'İbrahim diye biri geldi' diyor. Her gün yaptığımız konuşma. Erol Aksoy ile konuşmalarım var. 'Hükümet kurulacakmış, senin haberin var mı' diye soruyor bana. 
Bir de bir arkadaşım ile konuşmam var."

Twitter'da "tecavüze uğramış gibi hissettim" diye yazdı...

Mehmet Ali Birand, savcılıkta dinleme kayıtları ile ilgili olarak bilgisine başvurulması ile ilgili olarak twitterda da ilginç bir benzetme yaptı. İşte Birand'ın "kendimi tecavüze uğramış gibi hissettim" dediği o mesajlar.

* Bugun savcidaydim ses kasetlerini dinlettiler, icinden hicbirsey cikmadi ama kendimi tecavuze ugramis gibi hissettim.

* Polis artik gereksiz ve yasa disi dinlemelerden vazgecmek zorundadir.bu topluma biraz olsun saygısı varsa kendine çeki duzen verir.

* Benim kasetlerimden bir sey cikmadi.Ancak dinlenmis olmak dahi insanin tuylerini diken diken ediyor.

Birand programda ayrıca konuşmaların suç unsuru içermediğini, Savcılığın da "niye konuştun diye değil, sana şantaj yapıldı mı?" diye sorduklarını açıklayan Birand'ın "bir arkadaş" diyerek geçiştirdiği konuşamanın ise "özel bir görüşme" olduğu kulislerde konuşuluyor.

BİRAND'A ŞANTAJ YAPILDI MI?

Ayşenur Arslan'ın "Dün sen genç meslektaşlarına açıklama yaptın, önemli değil dedin, kimler olduğu bana kalsın dedin. Ben sandım ki birileri dinlenirken sen de arada kaynadın. Halbuki besbelli sen dinlenmişsin." şeklindeki yorumuna Birand şöyle yanıt verdi:

"Evet beni dinlemişler ve benimle konuşanlar yandı asıl... 28 Şubatta ben askerle çok ters düştüm. Bu hanefi avcı'nın yaptırdığı bir şey değil. Ben Avcı'nın parmağını görmüyorum. Şantaj yapan da olmadı. Avcı bana hayatı boyunca karşılaştığımızda kibarlık göstermiştir. Hanefi Avcı'ya vurma modasının içinde değilim."

BUGÜN DE DİNLENİYOR MU?

Birand, Arslan'ın "bu gün de dinleniyor musun?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Artık herkes dinleniyor. Bilgi yok ama duygu var. Belki dinlenmiyoruz ama bu duygu yerleşti. Bazı şeyleri konuşmuyorum. Karımla bile para konuşmuyorum. Özel şirketler var, parayı veriyorsun dinliyorlar... Ama bu kasetler belli ki polis dinlemesi."

MEDYAYA KONSENSUS ÇAĞRISI

Birand ayrıca, yasa dışı dinleme ile ilgili olarak medyaya da çağrı yaptı:
 
"Medya mensupları olarak uygar bir insan düzeyinde olsak... Hiç birimiz değiliz çünkü, ben de değilim. Aramızda bir konsensus olsa. 'İnternete düşmüş hiç bir kaydı kullanmayalım' desek... Çünkü bugün bana yarın sana. Ben sorumlu olduğum yayınlarda bundan sonra oraya buraya düşmüş kayıtları yayınlamayacağım. Başıma gelince anladım bu meselenin ne olduğunu."