BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Demir, 3 yıllık çalışmalarını anlattı

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 2008'den bu yana il genelinde yapılan yatırımlarını değerlendirdi.

Abone ol

İl Özel İdaresi tarafından son üç yıl içerisinde Erzincan’da köylere ve ilçelere yönelik yapılan yatırımların değerlendirmesini yapan Vali Abdulkadir Demir, 2008, 2009 ve 2010 yılları içerisinde Erzincan genelinde önemli çalışlara imza atıldığını ve bu çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydetti.

Erzincan İl Özel İdaresi toplantı salonunda Vali Abdulkadir Demir başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, İl Genel Meclisi üyeleri, oda başkanları ve bazı sendika kuruluşu temsilcileri katıldı. İl Özel İdaresi tarafından yapılan yatırım ve proje bazında gerçekleşen çalışmalar hakkında Vali Abdulkadir Demir, gerçekleştirilen yatırımların durumlarını, koordinasyon ve işbirliğini gerektiren konularla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaparak basın mensuplarına ve kamuoyuna bilgiler verdi.

Personel sayısı düştü

Erzincan’da İl Özel İdaresi oluşturulduktan sonra personel sayısının 310’a düşmesine rağmen yapılan işin daha fazla olduğuna dikkat çeken Vali Demir, “Onun dışında pek çok sektörde yeni personel alımı yapılmıştır. O arkadaşlarımızda burada hizmet vermeye çalışmaktadır ve tabi burada özellikle Sayın Başbakanımızın çok önem verdiği Türkiye Cumhuriyeti'nin KÖYDES Projeleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da da büyük bir başarıyla uygulanmıştır. Özellikle Erzincan’da diğer illerde olduğu gibi çoğunlukla yol yapımında KÖYDES Projesi kullanılmış ve çok önemli sonuçlar alınmıştır. Şu anda yaklaşık yollarımızın yüzde yetmişi asfaltlanmış haldedir Erzincan’da. Bunu daha da artırmak için çalışmalar devam etmektedir. Tabi Erzincan İl Özel İdarede Türkiye’de olmayan birçok uygulama yapılmaktadır. Meclis başkanımız ve üyelerimizin önerileriyle özellikle köylerdeki harabe binaların kaldırılması ki bu proje örnek gösterilmiş ve merkeze bağlı 64 köyde harabe binalar kaldırılmış ve köy içleri düzenlenmiş daha modern bir görünüme kavuşturulmuştur" diye konuştu.