BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin henüz türban raporu yok

CHP tarafından hazırlık aşamasında olan ve herkesin merakla beklediği türban raporu henüz netleşmedi...

Abone ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'sosyologlarımız araştırıyor' dediği türban raporu ve ayrıntıları henüz netliğe kavuşmadı.

Siyasi gündeme damgasını vuran türban tartışmaları da beraberinde getirirken gözler CHP'ye çevrildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'henüz böyle bir rapor yok' diye konuşurken CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, türbanla ilgili çalışmalarının sürdüğünü, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına türbanla ilgili olarak taslak veya rapor sunulmadığını söyledi.

Partisinin, Bolu Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Büyük Abant Otel’de düzenlendiği iki gün sürecek toplantıya katılan Hakkı Süha Okay, gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetelere yansıyan türban raporunun sorulması üzerine Okay, “Çalışmalarımız sürüyor. MYK'ya ne böyle bir rapor, ne de böyle bir taslak sunuldu. Basına yansıyan, benim Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası basına yaptığım açıklamanın rapor olarak algılanmasıdır. Ortada bir rapor yok. Doğrudan bir açıklama yaptım. MYK’ya böyle bir rapor sunulmadı. Genel Başkan'a bir çalışma sunulmadı. Açık ve net söylüyorum. Bir kez daha ifade ediyorum Merkez Yönetim Kurulu toplantısına herhangi bir şekilde türbanla ilgili olarak, yapılmakta olan çalışmaya ilişkin ne bir taslak, ne bir rapor sunulmuştur” dedi.

CHP'de birçok konuda çalışmalar ve komisyonlar olduğunu söyleyen Okay, “Bu komisyonlar çalışmalarını tamamlarlar ve MYK’ya raporlar sunulur ve değerlendirilir. Bireysel olarak görüşmeler ve değerlendirmeler olabilir ama karar organına ulaşmadı” diye konuştu.
CHP'nin hazırladığı iddia edilen raporda şu ifadeler yer alıyordu...

CHP kurmaylarının çerçevesini netleştirmeye çalştığı taslak çözüm planında, türban konusunun çözümü için Anayasa’nın “din ve vicdan hürriyetini” düzenleyen 24. maddede değişiklik yapılması düşünülüyor. Bu maddede yapılacak değişiklikle, ilk ve ortaöğretimde türban serbestisinin önü kesilmesi planlanıyor. Ayrıca, “Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır” ifadesinin de çıkarılması hedefleniyor. CHP’de tartışılan bir başka formül ise YÖK’ün kaldırılması ve üniversitelerin özerk hale getirilmesi. CHP kurmaylarına göre YÖK’ün kaldırılması durumunda, üniversitelerin özerkleşmesi ile her üniversite kendi sorununu kendi bünyesinde çözebilecek