BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Amasya'da ata mafya usulü infaz!

Amasya'da zabıta, ormanlık alanda bir ağaca bağlı iple boğularak öldürülmüş bir at bulundu.

Abone ol

Amasya-Suluova Karayolu'nda ormanlık alanda bir ağaca bağlı vaziyette iple boğularak öldürüldüğü belirlenen bir at ve ayakları kırık vaziyette bir eşek bulundu.

Olay yerinde eldiven ile bir hayvana ait iç organları bulunması daha önce bölgede benzer hayvanların kesilip etlerinin satıldığı ve ölü bulunan at ile ayağı kırık eşeğin de kesilerek etlerinin satılacağı şüphesini doğurdu.

Amasya-Suluova Karayolu Boğazköy mevkiinde ormanlık alanda bir ağaca iple bağlı ölü at ile yanında yaralı eşek gören vatandaşlar durumu zabıtaya bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Amasya Belediyesi Zabıta ekipleri ve Amasya Belediyesi Veteriner Hekimi Naim Karaoğlu olay yerinde inceleme yaptı. İncelemede atın iple boğularak öldürüldüğü, eşeğin ise ayaklarının kırık olduğu belirlendi. Olay yerinde bulunan bir çift iş eldiveni ve başka bir hayvana ait olduğu tespit edilen iç organları ise daha önce bu tür hayvanların kesilip etlerinin satılmış olduğu şüphesini doğurdu.

İple boğularak öldürülen at Amasya Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından gömülmek üzere olay yerinden götürülürken; ayakları kırık olan eşek tedavi edilmek üzere belediyeye ait hayvan barınağına kaldırıldı. Olayın duyulması üzerine vatandaşlar, artan et fiyatları karşısında Amasya'da at, eşek eti satıldığı endişesi yaşadı. Veteriner Naim Karaoğlu ise "Büyük ihtimalle kullanım dışı kalmış, satamadıkları hayvanları bu şekilde itlaf ederek uzaklaştırmak, yok etmek amacına yönelik bir girişim olabilir. Eşeğin gerekli tedavisini yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Habertürk