BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  POLİTİKA

Yusuf Ziya Cömert, dinî programlara ateş püskürdü!

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, yeni yazısında dinî programlara sert eleştiride bulunarak "Niye anlattıkları şey İslammış gibi gelmiyor bana?" diye sordu.

Abone ol

Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert, Çarşı pazar güldür gül Al gülüm ver gülüm" başlığıyla yayımlanan yazısında Ramazan ayıyla beraber başlayan dinî programlara tepki gösterdi.

"Bir performans sergiliyorlar"

 "Neden anlattıkları şey İslammış gibi gelmiyor bana" diyen Cömert "Bir meslek icra ediyorlar. Etsinler, ekmek parası. Ramazan olunca pide parası. Bir performans sergiliyorlar. Yeri geliyor lafın belini kırıyorlar. Yeri geliyor lafı gediğine koyuyorlar" dedi.

"Neden bunları hep artistlik olarak görüyorum?"

Cömert, "Ayet-i Kerime’yi, Hadis-i Şerif’i ‘tak’ diye yerleştiriyorlar. İcabında ağlamak, sızlamak... Her şey muntazam. Ama neden bunları hep artistlik olarak görüyorum?" diye yazdı.

"Yoksa benim gibi sıtkı sıyrılanlar var mı?"

Cömert, sözlerini şöyle sürdürdü: Sadece ben mi öyleyim, yoksa benim gibi sıtkı sıyrılanlar var mı? Oruç ne kadar sadeyse bunların anlattığı o kadar karışık. Oruç ne kadar duruysa, bunların anlattığı o kadar bulanık. Din ne kadar yalınsa bunların anlattığı o kadar alengirli. Anlattıkça, anlattıkça, anlattıkça, sanki insanla gerçeğin arasına cüruf yığıyorlar.  Muhtemelen biz zenginleştikçe hımbıllaştık. Laftan başka bir şey üretemiyoruz. 

"Ortak olmadıkları projeye kolay kolay tahsisat vermezler"

(....) Yahya Kemal’in şiirdeki tesellisi, o mahcup, o ince ayrıntı... Günümüzün yağlı ekranlarından, yağlı sofralarından daha güzel. Sinema? Anlatılamaz mı sinemayla? Aslında müsait. Harika olur. Fakat bizimkiler ortak olmadıkları projeye kolay kolay tahsisat vermezler. Al gülüm ver gülüm. 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Tüm yazarları okumak için lütfen linki tıklayınız...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yıldız Tilbe'nin aldığı ücretlere bakın yanlışlıkla twitterda paylaştı!
Foto Galeri Yıldız Tilbe'nin aldığı ücretlere bakın yanlışlıkla twitterda paylaştı! Galeriye Gözat