BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,27
HABER /  DÜNYA

Yunanistan'da büyük felaket! İçinde 288 kişi bulunan gemi yanıyor

YUNANİSTAN sınırları içinde bulunan ve 237'si yolcu olmak üzere 288 kişinin bulunduğu yolcu gemisi İtalya'ya gitmek için hareket ettikten bir süre sonra yanmaya başladı.

Abone ol

237 yolcu ve 51 mürettebatla Akdeniz'de seyreden İtalyan bayraklı yolcu gemisinde yangın çıktı. Turistlerin ağırlıklı olduğu geminin kaptanı yolculardan tekneyi terk etmelerini istedi. Genide çıkan yangın sonrası Akdeniz'de kısa sürede zamana karşı yarış başladı.

Yunanistan'ın Igoumenitsa kentinden İtalya'ya gitmekte olan Euroferry Olympia'ya yardım etmek için üç römorkör ve üç devriye botunun gönderildiği açıklandı.

Türkiye saati ile 4:30'da yanmaya başladı
Yunan sahil güvenlik basın ofisinden bir yetkili AFP'ye verdiği demeçte, olayın Yunanistan ile Arnavutluk arasında, Korfu'nun kuzey kıyısı açıklarında sabah 1:30 GMT'de (TSİ 4:30) meydana geldiği belirtildi.

'Tüm yolcular güvende'
Ticaret Donanması Dışişleri Bakanı Kostas Katsafados Yunan radyo istasyonu Skai'ye verdiği demeçte tüm yolcular güvende olduğu bilgisini veri.

Korfu Adası'na nakledildiler
Yunan sahil güvenlik ekipleri yolcuları ve mürettebatı Yunanistan'ın Korfu adasına nakletti. Geminin kalkıştan yaklaşık 9 saat sonra Brindisi limanına ulaşması planlanıyordu.

Yunan sahil güvenliğine göre yangının nedeni henüz bilinmiyor. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.