BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 34,80
ALTIN 2.429,42
HABER /  DÜNYA

Yunan basını Türk İHA'larını manşete taşıdı: Erdoğan'ın sözleri rahatsız etti

Yunan "Kathimerini" gazetesi, Türk İHA'larını manşetine taşırken Yunanistan'ın yeterli elektronik harp teçhizatına sahip olmadığının altını çizdi.

Abone ol

Haberde ayrıca Başkan Erdoğan'ın "Biz artık İHA'larımızla varız, SİHA'larımızla varız, Akıncılarımızla varız, şimdi Gökbeylerimizle varız ve bütün bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız." sözlerine yer verilirken haberde Yunanistan'ın İsrail ile İHA'lara karşı yürütülen gizli projeden de bahsedildi.

Yunan "Kathimerini" gazetesi, Türk insansız hava araçlarının (İHA) ülkeleri için "tehdit" oluşturduğunu belirterek, "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici." değerlendirmesini yaptı.

İha'ların üstünlüğü

Gazete, Yunan askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Geçmişte Türk jetlerinin Ege'de yaptıkları işin bir kısmını artık İHA'ların üstlendiği" yorumunu yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları manşet oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz artık İHA'larımızla varız, SİHA'larımızla varız, Akıncılarımızla varız, şimdi Gökbeylerimizle varız ve bütün bu silahlarımızla dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız." açıklamasına yer verilen haberde, Bayraktar TB-2, Akıncı ve Anka-S'lerin özellikleri tanıtıldı.

İsrail yapımı anti iha projesi

Haberde, Yunanistan'ın da Türk İHA'larına karşı "tedbir" amaçlı projeler tasarladığı ileri sürülerek, "İHA'larda parazit üreten İsrail yapımı anti-İHA unsurların Doğu Ege adalarına konuşlandırılması büyük bir gizlilikle sürdürülüyor. Diğer yandan ABD'den MQ-9 tipi İHA'lar satın alınmasına karar verildi. Yerli İHA projeleri de gündemde." ifadeleri kullanıldı.

Kaygı verici

Türk İHA'larının, ülke savunması için "tehdit" olarak nitelendirildiği haberde, "Yunanistan, yeterli elektronik harp teçhizatına sahip değil. Bu da Ege'de olası bir Türk-Yunan çatışması durumunda kaygı verici." ifadelerine yer verildi.