BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL

YSK'dan İstanbul seçimleriyle ilgili son dakika haber!

YSK'dan İstanbul seçimlerine ilişkin beklenen son dakika haber geldi. YSK, AK Parti'nin İstanbul'da seçimin yenilenmesi talebini gündemine aldı.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nda olağan toplantı Ankara genel merkezde başladı. YSK, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve yenilenmesine yönelik itirazı bugünkü gündemine aldı. AK Parti, YSK heyetine 5-6 saati bulabilecek bir sunum yapacak. Recep Özer sunumu yapacak olan kişi... 

YSK'nın seçimlerin iptaline ilişkin başvuruyu ne kadar sürede sonuçlandıracağı henüz bilinmiyor. AK Parti 3 bavul dolusu evrak teslim etmişti. Bu evrakların incelenmesinin ardından kararın verilmesi bekleniyor. 

AK Parti'nin itiraz dilekçesi

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti. AK Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içeren ek dilekçe de sunmuştu.

AK PARTİ'NİN 45 SAYFALIK DİLEKÇESİ

AK Parti’nin YSK’ya verdiği dilekçede dört ana başlık halinde şu iddialar ileri sürülüyor:
- Kısıtlı kişilerin oy kullandığı…
- Ölmüş seçmenlerin adına başkalarının oy kullandığı…
- Bazı seçmenlerin hem cezaevi listelerinde hem ikametgahlarıyla ilgili seçmen listelerinde kayıtlı olduğu;
- Bazı seçmenlerin farklı yerlerde hükümlü olarak cezaevinde bulundukları halde, İstanbul’da seçmen olarak gözüktüğü;