BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42

AİHM'in kararı ve Türkiye'yi bekleyen tehlike!

AİHM, Türkiye'de iç hukuk yollarının henüz tükenmediğini belirterek başvuruda bulunanları "OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu"na yönlendirdi.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 21 Adet Yorum
Misafir

Yazar adalet için kesin delillerle hareket edin. Hiç bir mazlumun ahını almayın. Öbür Dünyadan önce bu Dünyada hiç beklenmedik sonuçlarla karşılaşabiliriz diyor. Bu kadar da art niyet neden?

hesap var

Korku dağları sarmış. Bir de sarayın el koyduğu yaklaşık 50 milyar liralık mal varlıklarından dolayı ödenecek tazminatları da yazsaydın ya. Haa bir de sen bu dünyadaki hesaptan korkma asıl hesap öbür tarafta. Orda böyle giderse yandınız demektir.

Rıza KADER

Hala bu insanların mağdur olamayacağı amaçlarının tazminat olacağını iddia ederek iktidara selam verme gereği içerisindesiniz ya.Sizde andolsun zerre miskal kul hakkı kaygısı yok.O yüzden "Lekum dinikum veliye din"...

B. S.

Son zamanlarda okuduğum en esaslı yazı!

ACİL

komisyona başlamadan önce acil bir şekilde bu yapının içinde olanlar ve bu yapının içinde olmayanlar insanlar 2 ye ayrılıp bu yapıda olmayan ınsanları direk iade etmesi lazım zaten yüzde 0.5 gibi mesela ben 8 ay kaldığım cezaevınde sadece 2 kişi bu yapının içinde değildik ordaki arkadaşlar ilk bizi müfettiş sandılar sonra durumlarımızı anladılar

Farklı Bakış

Sonunda az da olsa Süleyman beyin dediklerine katılasım geldi. Ama asıl tehlike Başvuruları geri çevrilen kişiler İYİDE TÜRKİYE'DE HAKKIMIZ ARAYACAK KURUM YOK DERLER SE NE OLACAK.İNCELEME KOMİSYONU NE HİKMETSE AYLARDIR GÖREVE BAŞLAYAMADI.Şimdi bu kişiler haklarını olmayan bir komisyonda mı aramaya çalışacaklar.

yorum

ok yayadan çıkmış...bu toprakta yaşayan insanların geleceği söz konusu...AHİM i kim takar...halk idam istiyor sen bu hainlere tazminattan bahsediyorsun....

Misafir

bu yazıyı hiç değenmedim. çok bilmişlik yapıp,korku salıyor.hatta yol gösteriyor.

cengavewr13

süleyman bey, bu gördügünüzü reis de görüyor ve onun icinde biran önce idami yasallastirip avrupadan ebediyen kopmasi gerekiyor.bunu yaptiginda AIHM maziye karisacak.reis tabiki bu durumda daragaclarinin yolunu acacak..

misafir

Ben bu tür mahkemelerin bizim ülkemiz gibi ülkeleri köşeye sıkıştırmak üzere kurulan tuzak mahkemeleri olarak görüyorum. Yazarımızın bahsettiği konu çok önemli ama büyük ülke olmanın şartlarından birisi de tanımamak olmalıdır. Ne kararı alırlarsa alsınlar tanımıyoruz. İsrail e ne yaptırımlar yapılmaya çalışılıyor ama Filistinlilere yapmak eziyet kalmadığı halde hiç bir hukuki işlem yapılamıyor Bize de yapamazlar.

izzet i yorum

ya hu şakamısınız yaa hem yüzbinlerin kanına gir hakkını ye sonra hakkını dahi aramalarına karşı çık bu insanlar bilal erdoğanı sorguya çağıran polisleri vurun demediler sözde biz solcuyuz dinle alakamız yok sizin var öylemi ahhh ülkem ahhhh ayakkabı kutularındaki paralar gemicikler sıkıysa bunlara laf edin bu hukuk devletinde görelim

Erol Baron

Yeter! Artık kandırılanlar tarafından yönetilmek ve onların yüzünde FETÖ cüler tarafından kazıklanmak istemiyoruz.

gencoglu

veli yani fetocü terörristlerin yaptıkları hak ve yerinde işler miydi terör örgütü destekçiliği yapıyorsun elbette teröröistler ile mücadelede yanlışlar yapılmış olabilir yanlışları çözmek için uğraş veriyor devletimiz eğer sende fetocü teröröist isen korkmaya devam et yok değilsen elbet hak yerini bulur

Fethi

Sayın Süleyman bey eline sağlık aylarca söylüyorum, kafa yoruyorum bu yazın bana tercüman olmuş gibi, şu an çalışanlardan, sendikaya kayıtlı olana veya olmayanlara sorsan sendikaların hangi eğilim ve hangi federasyona bağlı olduğunu çoğu bilmez. O an bir tanıdığı ile gelen arkadaşı seni sendikaya kayıt ediyorum dediği zaman eğer tanıdığı ise hatıra binaen tamam deyip kayıt oluyor. Nasıl olsa kendisinden bir kesinti olmayınca arkadaş gönlüne göre hareket ediliyor. Şimdi sen bu feto sendikası diye adamı aldın açığa, kardeşim devlet olarak sendika kurdurmuşsun çoğu feto sendikası olarak da bilmeden arkadaş hatırına binaen kayıt olmuş, diyelim ki bile bile olmuş suçlu; bu sendikaya kayıt olan kışının aidatını Devlet ödüyor adam sorar ben kayıt oldum sendikaya suçluyum. Bana ait sendika aidatını Devlet ödediğinde bu aidatını tahakkuk eden ödeyen Devletin suç yok mu? Halk arasında sorulara muhatap olduğum selamlar

Misafir

Yani yazar burada zorla delil yaratılmalı demek istiyor..

Misafir

aihk,içhukuk yolları tükendikten sonra devreye girer.haklı olanlarının tazminatları da yüklü olur.150 bin kişi işten atıldığına göre,tutuklu olan 60 bin kişi de tazminat istese,her birine en az 1 milyon avro tazminattan hesabını türkiye yapsın artık.160 milyar avro filan tutar.türkiye, katar a rica ertsin de; tazminatları katar a ödetsin.sen misin o, haksız işten atan;sen misin haksız tutuklama yapan,der ;tazminatları, çatır çatır alırlar.türkiye,başına gelecekleri biliyor. ohal icneleme komisyonunu ,naha da faaliyete geçirmiyor.

Abdullah

"Tüm sakallılar ve başörtülüler ülke için tehdit oluşturuyor." Keşke böyle bir karar çıksa da iktidarın nimetlerinden yararlanmak için sakal bırakıp başörtüsü takanlar ortaya çıkıp ayıklansa.

veli

yapılan bu hukuksuzluk ve zulüm bir gün sona erecek ve hak yerini bulacaktır. bunu yapanlar düşünsün

öztürk

Ağzınıza kaleminize sağlık Süleyman Bey......

KDEM

TUTUŞTU PAÇANIZ DEĞİLMİ

Mehmet

Süleyman Bey hem tazminat noktasında hem sosyal düzen noktasında çok sıkıntılı günler bizi bekliyor. Devlet aklını ve vicdanını kaybetmiş durumda. Sayın cumhurbaşkanı bu konuya el atmalı. Şamil Tayyar gündeme getirmeye çalışıyor ama sesi nerelere gidiyor bilmiyorum. Damat meseleleri Akpartiye olan güveni çok sarstı. Davalarda sahte fetöcüler türetilip onlara ceza niteliğinde tutuklu yargılamalar yapılıyor. Mahkemelerde hakim/savcı tavırları insaniyetten çok uzak. Bu bahsettiklerim tabiki de darbeye karışanlar için değil ama amir/memur, işadamı davalarında garip garip olaylar dönüyor. Kayseri davası başlıbaşına bir komedi. Eğer biran önce adalet hızlı bir şekilde tecelli etmezse bu toplumsal tepki insanların devletine olan aidiyetini yaralar.

  • 1