BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.399,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yıldırım'dan kabine revizyonu yorumu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kamuoyunda yankı uyandıran kabine revizyonuyla ilgili konuştu.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişikliğe ilişkin olarak, ''Ertuğrul Bey'in gitmesiyle İzmir'e yönelik bizim sorumluluğumuz biraz daha arttı'' dedi. 

Bakan Yıldırım, ilk yerli üretim elektrikli tren olan ''Anadolu set''in, Ödemiş-Bayındır-İzmir hattında hizmet vermeye başlaması nedeniyle Bayındır İstasyonu'nda düzenlenen törene katıldı. 

Tren setinin hizmet verdiği demir yolunun ve bu hatta tren işletmeciliğinin 1880'den beri var olduğuna işaret eden Yıldırım, ''Ama birkaç sene öncesiyle şimdinin farkını görüyorsunuz. Vatandaşa hizmeti ibadet gibi görmezseniz, hangi görevde olursanız olun hiç bir mana ifade etmez'' diye konuştu. 

Konuşmasının ardından trene binerek Ödemiş'e kadar seyahat eden Yıldırım, bir süre makinist koltuğuna geçerek treni kullandı. 

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Bakan Yıldırım, Ödemiş seyahati sırasında trende gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişiklikle Ertuğrul Günay'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ayrılması sonucu kabinedeki tek İzmir milletvekili bakan olarak kalmasını değerlendiren Yıldırım, şunları söyledi: 

''Bir bakan gider, bir bakan gelir. Bakanlar sadece seçildiği bölgeye hizmet edecek diye bir şey yok. Ertuğrul Bey, 5,5-6 sene bakanlık yaptı. Bu kadar istikrarlı bakanlık yapan çok azdır. Bundan sonra İzmir milletvekili olarak, İzmirli hemşehrilerimize hizmete devam edeceğiz. Ertuğrul Bey'in gitmesiyle İzmir'e yönelik bizim sorumluluğumuz biraz daha arttı. Baştan beri İzmir ile ilgili projemizi birlikte yürüttük. Değişiklik, eksiklik olmadan İzmirlilere hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.'' 

Yıldırım, ''Ertuğrul Günay'ın bakanlıktan alınmasıyla akıllara, ''Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı mı olacak' sorusunu geldiğinin belirtilmesi üzerine, ''Adaylık filan İzmir'in öncelikli işi değil. İzmir'in öncelikli işi hizmettir. Önemli olan hizmetin yürümesi. Bir aday bulunur. O kadar aday var ki seçmekte zorlanacağız'' dedi.  

İzmir'de her yağmur sonrası yaşanan su baskını sorununa ilişkin bir soruya yanıt veren Yıldırım, şunları kaydetti: 

''İzmir'in her yağmurdan sonra 'Venedik' diye anılmasının arkasında yetersiz altyapı, çarpık yapılaşma, yerel hizmet yetersizliği var. Şehrin bugününü değil, geleceğini düşünen projelerin daha önceden yapılması lazımdı. Eğer İzmir'de '35 İzmir 35 Proje' 15 yıl önce başlamış olsaydı, yağmurlarda 'Venedik' benzetmesi yapılmak zorunda kalınmazdı. İzmirliler merak etmesin, o sorunu da adım adım gündemden çıkaracağız.''

BUCA TRAMVAYI PROJESİ

Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, ''Buca Tramvayı Projesi'nin bakanlığınca onay verilmemesi nedeniyle hayata geçirilemediği'' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Önce başladığımız işi bitirelim. Metroyu, İzmir Metrosu'nu İzmirliler'in gündeminden düşürmek lazım. Buca Tramvayı bir nostaljik projedir. Anlaşmazlık yok esasında. Şirinyer'den oraya metro projesi var. Hem üstte hem altta raylı sisteme gerek var mı, o ihtiyaç analizi yapılıyor. İzmir'in hiçbir projesine biz olumsuz bakmadık'' şeklinde konuştu. 

İzmir'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yürütülen ''Konak Tünelleri'' projesine ilişkin soruya Bakan Yıldırım, ''Bahri Baba Parkı'nda tescilli binalar var. Konak ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin olumsuz görüşü var. Biz diyor muyuz, 'belediyenin olumsuz görüşü var' diye? Şikayet makamında olamayız, 'belediyeler olumsuz görüş bildiriyor' diye duracak mıyız, o sorunları aşacağız. Oradan da girersek tüneli bir an önce bitirebiliriz'' şeklinde cevap verdi.