BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdris Naim Şahin bu sitemi edip gitti

İçişleri Bakanlığı görevini Mardin Milletvekili Muammer Güler'e devreden İdris Naim Şahin'den ilginç açıklamalar.

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan'ın görevden aldığı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görevini devrederken sitemini de ortaya döktü.


ŞAHİN'İN SİTEMİNİN SEBEBİ VAR

İçişleri Bakanlığı'ndaki törene damga vuran sitem dolu sözlerin sebebi var. Bilindiği gibi Şahin kabinenin en çok eleştiri alan ismiydi. Görevde kalış süresi de bu sebepten çok kısa oldu. Revizyon ile gideceğini beklemeyen Şahin, dün haberi korumasının uzattığı bir not ile öğrenince şoke olmuştu. Korumasını tekrar çağırıp "doğru mu?" diyerek bu kararı hiç beklemediğini ve ne kadar şaşırdığını gözler önüne sermişti.

(ŞAHİN'İN GÖREVDEN ALINDIĞI ANI
İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

ERDOĞAN İDRİS NAİM ŞAHİN'İ ARAMADI MI?

Şahin'in görevden alındığını bir not ile öğrendiği an verdiği tepki akıllara bu soruyu getirdi. Başbakan Erdoğan canlı yayında aksini iddia etti (DEVAMI)

erdoğan-idris-naim-şahini-aradim-diyor.jpg

Şahin, Güler'e "İnşaallah siz de benim gibi 18 ayda 20 günde değil gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız" dedi.

Kabine revizyonu ile İçişleri Bakanlığı görevinden alınan AK Parti Ordu Milletvekili Şahin, görevini bugün İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törenle yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler'e devretti.

"O YEMİNİ ŞEVKLE YAPIP AYAKLARI YERDEN KESİLEN VAR MIDIR YOK MUDUR BİLMİYORUM"

Konuşmasına Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek başlayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine görevimi, sayın bakanımıza devri konusunu ifade eden sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza saygılarımı ifade ediyorum. Bizim için bir güven ve mutluluk kaynağıdır. Sayın bakanımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnandığımız başarının sahibi olacağından emin olduğumu ifade ediyorum. Bizler siyasi kimliği olan insanlarız. Milletimizin iradesiyle demokrasinin işlemesinde görev almış kişileriz, milletvekiliyiz. Vekil olarak hangi partiden olursak olsun birinci işimiz Türkiye Cumhuriyeti huzurunda yemin etmektir. Devletin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü koruyacağımıza yemin etmiş kişileriz. O yemini şevkle yapıp ayakları yerden kesilen var mıdır yok mudur bilmiyorum. Bütün personeliyle insanımıza vatandaşlık hizmetlerini sunmak için üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Birlikte mesai yaptığımız bütün arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum."

"İNŞALLAH SİZ DE BENİM GİBİ 18 AYDA 20 GÜNDE DEĞİL GÖNLÜNÜZÜN İSTEDİĞİ ZAMAN AYRILIRSINIZ"

Birlikte çalıştığı TSK'ya da teşekkür eden Şahin, Ankara'da konuşulacak açıklamalarda bulundu:

"Birlikte omuz omuza görev yaptığımız TSK’ya da şahsım adına çok büyük teşekkür etmek istiyorum. Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın elele girdik bu kapılardan el ele ineceğiz bu merdivenlerden. Birlikte yürüyeceğiz, birlikte olacağız. Çok onur duyduğum görevimi sizlere emanet ediyorum. Bu vatanın sevdalısı olarak emrindeyim emrinde olmaya devam edeceğim. Tartışılmasına gönlümde razı olmaz. Bakanlık personeli üzerine düşeni yaptı. İsteyen benim performansımı istediği gibi değerlendirebilir, tartışabilir. Benim için önemli olan sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdır. İnşaallah siz de benim gibi 18 ayda 20 günde değil gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız. Alnım ak başım dik, içim huzurludur."

AZ LAF ÇOK İŞ

Ardından söz alan yeni bakan Güler, Şahin'e teşekkür etti. Bu göreve layık olmak için büyük bir gayretle çalışacağını belirten Güler, dün Milli Eğitim Bakanlığı'nı devralan Nabi Avcı'nın çok güzel bir tabir kullandığını belirterek, "Az laf çok iş, ben de bunu söylüyorum" dedi.

İNSAN ODAKLI GÜVENLİK

İçişleri Bakanı Muammer Güler de kendisini bakanlığın bahçesinde karşılayan Şahin'e teşekkür etti. İlk kamu görevine, 1972 yılında İçişleri Bakanlığı'nda evrak mümeyyizi olarak başladığını belirten ve meslek hayatını kısaca anlatan Güler, bugün çok büyük heyecan duyduğunu ifade etti.

Büyük dedesinin mutasarrıflık, dedesinin kaymakamlık, babasının da PTT müdürlüğü yaptığını ifade eden Güler, ''Ben de kaymakam ve vali olarak ülkeme, milletime hizmet vermiş olmanın onurunu yaşıyorum. Bana bu kutsal görevi layık gören başta Sayın Başbakanımıza ve bu atamayı yüksek olurlarıyla tasvip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım, ailem ve temsilcisi olmaktan gurur duyduğum Mardin ve Mardinli hemşehrilerimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın temel görevinin vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve emniyetini sağlamak, anayasa ve yasalarla güvence altına alınan bireylerin temel hak ve özgürlüklerini korku ve endişeden uzak, güven içerisinde kullanmalarına imkan tanıyacak ortamı geliştirmek olduğuna işaret eden Güler, şöyle devam etti:

"AK Parti hükümeti olarak milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vazgeçilmez bir öncelik olarak görüyoruz. Hiçbir şiddet ve terör odağının nüfus edemeyeceği en büyük güç, milletimizin birlik ve beraberlik ruhudur, devletimizin azim ve kararlılığıdır. Bu bağlamda terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır. Demokrasiye ve insan haklarına çok önem verdiğimizi, vatandaşların devlete olan güvenini artırmak ve terörün istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için her türlü çabayı sarf etmeye kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek istiyorum."

ADİL, GÜÇLÜ MÜŞFİK DEVLET

Güler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin insan olduğunu, bölgedeki vatandaşların, Türkiye'nin her tarafındaki insanlar gibi terörden neler çektiğini, neler hissettiklerini, yaşanan acıları ve artık bunun sona ermesi konusundaki beklentilerini gayet iyi bildiğini vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Terörle mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle değil bütün boyutlarıyla ele alınması, çözüm odaklı projeler üretilerek kurumlar arası koordinasyonun en üst seviyede sağlanması büyük önem arz ediyor. Temel hak ve özgürlükleri genişleten, demokrasimizi güçlendiren, terörün beslendiği kaynakları kurutan milli birlik ve kardeşliğimizi pekiştiren çözüm odaklı proje ve çalışmalara önem ve öncelik vereceğiz.''

Güler, 10 Mart 2011 tarihinde milletvekilliği için ayrıldığı İçişleri Bakanlığı'na bakan olarak dönmenin memnuniyetini de yaşadığını ifade ederek, şehitleri rahmet, gazileri ve yakınlarını da minnetle andığını söyledi.

Devir teslim töreninde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ve AK Parti Mardin millettekileri de hazır bulundu.