BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan CHP'li Güler'e tepki

Başbakan Erdoğan CHP milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerine çok sert tepki gösterdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Birgül Ayman Güler'in TBMM’de görüşülen Anadilde Savunma tartışmasında söylediği sözler olay olmuştu. Bu sözlerin ardından CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, partisinden istifa etti.

Bugün Marmara Üniversitesi'nin 130.yıldönümü töreninde konuşan Erdoğan, CHP milletvekili Birgül Ayman Güler'in “Kürt milliyetçiliğini bana ilericilik ve bağımsızcılık diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz” sözlerini sert bir dille eleştirdi. 

Erdoğan, ''İnsanoğluna dair açık gerçeği görmemiz gerekiyor. Hiçbirinimiz nerede dünyaya gözlerimizi açacağımızı hangi toplumda hangi ülkede hangi deri rengi ile hayata merhaba diyeceğimizi seçme hakkına sahip değiliz.

Böyle kibir böbürlenme kendisini başkalarından üsütün görme insanlık dışıdır. Modern kavramlarla söylersen ırkçılıktır fazimdir. Bizi biz yapan bizi şekilllendiren hangi kaynağa bakarsanız bakın orada ırk ayrımını görmeyeceksiniz. Bu toprakların hamurunu yoğuran hiçbir kaynakta ayrımcılık yoktur. Bir ulusun diğerine üstünlüğünü savunmak bu toprakların özüne ihanettir.'' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

IRKÇILIĞIN PANZEHİRİ IRKÇILIK OLAMAZ

Irkından kavminden dolayı kim kibirlenirse o aşağıların aşağısındadır. Şehitlikler millet kavramını en iyi izah eden bizim nasıl tek bir millet olduğunu anlatan manifestolardır. Bizim ecdadımız hiçbir zaman ötekine ırkı ile bakmamaıştır. Bizde öyle bakmayız. Kendisini güçlü olarak görenin ırkını yüceltmesi tehlikeliyse kendisini mağdur olarak görenin ırkını yükseltmesi tehlikelidir. Irkçılığın panzehiri ırkçılık olamaz. Biz özümüze bakarak  bunları aşmak durumdayız.

Ülkemizde farklı Türk, Kürt, Çerkez her kimse 'Yaradanı Severiz Yaratandan Ötürü' anlayışı ile severiz.

BİZİ BÖLMEK İSTİYORLAR

Bizi bölmek istiyorlar.Lütfen bu çözüm sürecini sıkı tutalım. 30 senede süreç için harcanan para yeni bir Türkiye inşaa eder. Artık bu işi bitirmemiz lazım. Eğer bugün Doğu ve Güneydoğu'da işsizlik fazlaysa nedeni terördür. Yüzlerce yıldır yankılanan barış sesini bu topraklarda hakim kılmak zorundayız. Milli birlik ve kardeşlik projesi. Kardeşlik denildiğinde bazıları rahatsız oluyor. Bizde Türkiye'de kardeşlik hukukunu güçlendirecek herkesin kendini eşit görmesini tesis edeceğiz. TC vatandaşlığını çok önemsiyorum.

Farklı şeyleri ortaya koymak ayrımcılık olur.