BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.408,63
HABER /  GÜNCEL

Hayata tutunma mücadelesi

Ataşehir’de bir panelvan ile motosikletin çarpışmasıyla meydana gelen kazada, polis ve vatandaşlar yaralıyı hayatta tutmak için seferber oldu.

Abone ol

Vatandaşlar, ambulansın gelmesini beklerken yaralı motosiklet sürücüsü Ahmet Çayır’ın yarasına bir yandan tampon yaptı, bir yandan da üşümemesi için üzerini yağmurluklarla örttü.

Kaza saat 09.00 sıralarında Barbaros Mahallesi Şebboy Sokak’ta, yeni yapılan Ataşehir Belediye binası önünde meydana geldi. Ataşehir Belediyesi yeni hizmet binasına giden Cumali Kavuklu, kullandığı 51 HD 878 plakalı panelvanla garaja girmek için manevra yaptı. Bu sırada, bir büfenin siparişini teslim etmek için 34 UU 5111 plakalı motosikletiyle sokaktan aşağı inen Ahmet Çayır, yağmur nedeniyle ıslanan yolda kayarak panelvana çarptı.Çarpmanın etkisiyle Çayır ve arkadaşı Süleyman Ünlü motosikletten fırlayarak yere düştü.

Kazada, kafasındaki kaskı çıkan Çayır, alnını yere vurarak ağır şekilde yaralanırken, arkasında bulunan Süleyman Ünlü’nün sol eli kesildi. Kazayı gören belediye çalışanları hemen yaralıların yardımına koştu. Polis ve sağlık görevlilerine de kazayı haber veren belediye çalışanlarından bir kadın kan kaybı yaşayan motosiklet sürücüsü Çayır’ın kafasına bezle tampon yaptı. Olay yerine gelen polis de vatandaşlara yardım ederken, yaralının başının altına yastık konulup üşümemesi için üzeri yağmurluklarla örtüldü.

AMBULANS GEÇ GELDİ İDDİASI

Vatandaşlar, aynı anda haber verdikleri polis ekiplerinin kaza yerine gelmesine rağmen sağlık görevlilerinin gelmemesine öfkelendi. Cep telefonlarıyla sürekli olarak 112‘yi arayarak ambulansın bir an önce gelmesini istedi. Bir polis ekibi adresi bulmakta zorlanan ambulansa eşlik ederek kaza yerine ulaştırdı. Sağlık görevlileri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Ahmet Çayır ile Süleyman Ünlü'yü ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Çayır’ın sağlık durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kaza sonrası şoke olan panelvan sürücüsü Cumali Kavuklu, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.