BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Yeniden Refah Partisi'nden Cumhur İttifakı kararı! Fatih Erbakan açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na davet kararını açıkladı. Erbakan, "Milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık" dedi.

Abone ol

Yeniden Ferah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı kararını Ankara'da partisinin genel merkezinde açıkladı.

Erbakan, "İlk 100 günde bütün bakanlıklarda yapacağımız icraatlarımız hazır. Makam ve rakam için değil, Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır" diye konuştu.

Erbakan, "Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz son derece kapsamlı teferruatlı istişareler ve müzakereler sonucunda 14 Mayıs pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı aldık" dedi. 

Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı adayı olacak 

Erbakan ayrıca "Yeniden Ferah Partisi olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvurumu gerçekleştireceğim" ifadelerini kullandı.

20 vekil talebi Cumhur İttifakı'nda kabul görmedi

Yeniden Refah Partisi'nin cumhur ittifakına katılmama kararıyla ilgili CNN Türk Ankara temsilcisi Dicle Canova, kulis bilgileri aktardı. Canova, "Yeniden Refah Partisi'nin bazı talepleri AK Parti cephesinde sıcak karşılanmadı deniyor, AK Parti'nin kabul edebileceğinden fazla büyük talepler olduğu konuşuluyor, ki edindiğim bilgilere göre Yeniden Refah Partisi seçilebilecek yerden 20 milletvekili talep ettiği için görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Mevcut sistemde yüzde 7 alan bir siyasi partinin 25 milletvekili çıkardığı göz önüne alınırsa, halen anketlerde oy oranı yüzde 1, 5 en fazla 2 görünen Yeniden Refah Partisi'nin 20 vekil talep etmesi fazla bulundu. Dolayısıyla "taraflar genel olarak anlayış birliği içindeyken teknik meseleler pürüz haline geldi ve aşılamadı" deniyor. Mesele açıklanan YRP'nin açıkladığı prensipler listesi miydi? soruları da gündeme gelebilir, ama buna her iki taraf da "prensipler üzerinden konuşulur tartışılır" diyordu. 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu üzerinden tartışmalar yaşandı, ancak asıl meselenin bunlar olmadığı YRP'nin milletvekili talebini yüksek tutması üzerine el sıkışılmadığı vurgulanıyor." dedi.

Ne olmuştu?

10 Mart tarihinde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek Cumhur İttifakı'na davet etmişti..

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Manisa'da antik kentteki yazıtlarda ortaya çıktı 2 bin yıl önceki büyük felaket
Foto Galeri Manisa'da antik kentteki yazıtlarda ortaya çıktı 2 bin yıl önceki büyük felaket Galeriye Gözat