BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.445,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Yemedim' dedi görüntüler çıktı 1 saat dedi 3 saat çıktı AK Parti'den Ekrem İmamoğlu açıklaması

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul kar altındayken İngiliz büyükelçisiyle balıkçıda yemek yiyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek, "‘Yemedim’ dedi, sonra görüntüler çıktı. 1 saat dedi, 3 saat çıktı. İngiliz büyükelçisi ile 3 saat ne görüştüğünü o başkan kamuoyuna açıklamak zorunda." dedi.

Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da karla mücadelenin başladığı saatlerde Sarıyer'de balıkçı restoranında İngiliz büyükelçiyle görüşmesinin yankıları sürüyor.

Eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, tartışmalara ilişkin "Bu konunun devletin imkanları kullanılarak bir MOBESE kamerasının böylesi bir magazinsel, kaotik bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının takipçisi olacağım." dedi.

"Yemeğe gitmemin bu kadar gündeme taşıtılmasından dolayı şaşkınım" diyen İmamoğlu'na AK Parti kurmaylarının eleştirileri sürüyor.  

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, açılış için gittiği Çanakkale’nin Çan ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

Karda tuz, rakıda buz. Böyle hayat mı olur?
Turan, “Dünya şehri diye bir İstanbul’umuz var, haberlerde izlediniz. Mega kent oldu mega köy. Yazık değil mi? 3 gün önce afet var uyarısı yapıldı. Buna rağmen sayın başkanı balıkçıda gördük. Karda tuz, rakıda buz. Böyle hayat mı olur? Dert varsa bu derdi beraber yaşayacağız. Bakınız, kimin ne yediğiyle işimiz yok. Ama İstanbullu kar altındayken bir balıkçıda ve İngiliz büyükelçisi ile 3 saat ne görüştüğünü o başkan kamuoyuna açıklamak zorunda. Her zaman balık ye, ama o şartlarda İngiliz büyükelçisiyle 3 saat o toplantının ne olduğunu açıklamak zorundasın. Kaldı ki ikili görüşme, insan balık yediğini gizler mi? ‘Yemedim’ dedi, sonra görüntüler çıktı. 1 saat dedi, 3 saat çıktı. Şunu demeye çalışıyorum. Belediye ajans işi değil, gönül işidir. Halkla beraber yürürseniz kıymetli olursunuz. Derdimiz siyaset yapmak değil ama tüm siyasilerimize bir uyarıda bulunmak istiyorum. Milletimize rağmen iş olmaz, milletle beraber iş olur. Halkla beraber dertler paylaşılarak toparlanmaya çalışılır. Sonuç olarak bu memlekette 85 milyon insan beraber yaşayacağız. Farklı düşünebiliriz, partilerimiz farklı olabilir. Dinlerimiz, mezheplerimiz farklı olabilir. Ama 85 milyon bu ülkenin kalkınması için omuz omuza yol yürüyeceğiz” dedi.

İBB Sözcüsü Ongun ne demişti?

İBB Sözcüsü Murat Ongun, balıkçı restoranında fotoğrafı çıkan İmamoğlu'na yönelik eleştirilerle ilgili ilk açıklamısında iddiayı dile getirenleri trolllükle suçlamıştı. Murat Ongun twitter hesabından "İstanbul’da olağanüstü bir kar yağışı ve olağanüstü bir mücadele var. Böyle zamanlar “trol” ordularının ekmek teknesidir. Tüm kamu kurumları ve belediyelerimiz var gücüyle mega kentte çalışıyor. Sıcak evinde oturup trollük yapanın değil, sahada mücadele edenin yanında olma zamanı" diye yazdı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ünlü isimler Ekrem İmamoğlu tweetlerini siliyor
Foto Galeri Ünlü isimler Ekrem İmamoğlu tweetlerini siliyor Galeriye Gözat