BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,13
HABER /  DÜNYA

Villepin orta yol arıyor

Fransa'da krizi aşmak isteyen Başbakan Dominique de Villepin, her iki tarafla görüşecek.

Abone ol

Fransa'da istihdam yasasını protesto eden işçi ve öğrencilerin protestosu yüzünden zor durumda kalan Başbakan Dominique de Villepin, krizin aşılması amacıyla bugün önce işçi, daha sonra işveren temsilcileriyle bir araya gelecek.

Villepin ile görüşmeye katılacak işçi sendikaları  konfederasyonunun 5 temsilcisi, yaptıkları ortak açıklamada, ''görüşmede, istihdam yasasının koşulsuz geri çekilmesini isteyeceklerini'' bildirdi.

İşçi temsilcileri, Villepin ile görüşmeden önce lise ve üniversite öğrencilerinin temsilcileriyle bir araya gelecek. Villepin, bu akşam yasayla ilgili son görüşlerini almak için işveren temsilcileriyle görüşecek.

''YASA ÖLDÜ''

Le Parisien gazetesi, ''protestolar karşısında Villepin'in, artık geri adım atmak zorunda kaldığı'' yorumunu yaptı ve ''Protestolara yol açan yasa artık öldü'' ifadesini kullandı.

Fransa'da yeni istihdam yasasını protesto eden lise ve üniversite öğrencilerinin dün akşamki gösterilerinde 420 kişi gözaltına alınırken, olaylarda en az 60 kişi yaralanmıştı.

Polis, istihdam yasasını protesto gösterilerinin başlamasından bu yana en fazla kişinin gözaltına alındığı olaylar sırasında, başkentte anarşist gruplarıyla çevik kuvvet polislerinin çatışmasının iki saat sürdüğünü ve 140 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Dünkü gösterilere 220 bin ila 450 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Fransa'da toplam 84 üniversiteden 67'si yasayı protesto için boykotta bulunuyor. İşçi sendikaları ve öğrenci dernekleri, yasayı protesto için 28 Mart Salı günü için genel grev çağrısı yapmıştı.

Hükümetin sert protestolarla karşılaşmasına neden olan yasa, işverenlere 26 yaşından küçük çalışanlarını iki yıl içinde gerekçesiz işten çıkarma hakkı tanıyor.