BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ATVde Hacı karışıklığı

ATV'nin daha yayınlanmadan olay yaradan dizisi Hacı son anda ertelendi. Bu konuda bir hayli tartışma var.

Abone ol

atv'nin daha yayınlanmadan olay yaratan dizisi "Hacı" bu gece ilk bölümüyle ekrana gelecekti. Ancak atv'den yapılan bir "son dakika" açıklamasıyla dizinin yerine "Zamana Karşı" adlı yabancı filmin yayınlanacağı belirtildi. Oysa görkemli bir galayla izleyicilerin huzuruna çıkmaya hazırlanan dizinin tüm ekibi, atv yöneticileri ve medya mensuplarıyla birlikte bir restaurantta "Hacı"yı hep birlikte izleyecekti. Dizinin yayınının beklenmedik şekilde ertelenmesiyle bu organizasyon da suya düştü. Ayrıca dizi yayınlanmadan çok kısa bir süre önce atv tarafından medya kuruluşlarına ulaştırılan yapını ve oyuncu kadrosuyla ilgili bültende de değişiklikler oldu. Daha önce yapımcı olarak Naz Film-Bülent Bilgiç, Şerif Gören'in isimleri yer alırken, son bültende sadece Naz Film'in isminin kullanıldığı dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca senaryo ekibinden Avam Kamerası çıkarılıp, yerine Kalemşörler Yazı Grubu dahil edilmişti. atv ise erteleme için "teknik nedenleri" mazeret gösterdi. Görüştüğüm bazı üst düzey atv yöneticileri "Dizinin çok güçlü bir şekilde başlamasını arzu ediyorduk, izlediğimiz ilk bölümde bazı yerlerin yeniden yazılması ve çekilmesi gerektiğine karar verdik. Gecikme bu yüzdendir" dediler. Ancak dizinin içeriği ile Türkiye'nin hassas gündeminin "kesiştiğini" ileri sürenler, televizyon kulislerinde birbirlerinin kulağına bu ertelemenin altında başka nedenler olabileceğini fısıldamaktan geri durmadılar.

Cüneyt Ülsever'in "Hacı" adlı romanından televizyona uyarlanan dizi, bugüne dek işlenmesi dahi düşünülemeyen konulan ekrana getirmeye hazırlanıyordu. Dizinin tanıtım metninde şu ifadeler yer alıyordu:
Bir siyasi polisiye olan "Hacı", kültürel çatışmaların içinde uzlaşma arayan Türkiye'nin çarpıcı bir fotoğrafı! "Hacı" yaşadığımız hayatı anlatan en gerçek dizi olacak. Bir yanda, uluslararası sermayenin karmaşık ilişkileriyle şekillenen iktidar savaşları! Bir yanda, kahraman bir polis! Bir yanda Atatürkçü çağdaş bir Albay! Ve tam orta yerde, "Hacı"!!! Yollar kesiştiğinde gerçekler, saklandıkları karanlıktan yavaş yavaş çıkmak zorunda kalır! insanların kaderinin kimlerin elinde, nasıl şekillendiğini yine bir tesadüf, yine bir hata gösterir. Bu anlamıyla "Hacı", Türkiye'nin sesi olacak

Diğer yandan dizi, çember sakallı bir "Hacı" ile bir albayın birbirine sırtını döndüğü ve fonda uygun adım ayak seslerinin yer aldığı tanıtımıyla dikkat çekiyordu.

Diğer yandan ABD'de yayınlanan ve Irak işgalinin iç yüzünü anlatan Cobra-2 adlı kitapta, Türkiye'den kuzey cephesi açılması olasılık planlarına "Hacı" kod adı verildiği belirtilmiş, konuyla ilgili haber, önceki gün tüm gazetelerin birinci sayfalarında yer almıştı.