BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL

6 yıldır ahırda tutuluyor

Erzurum'da zihinsel engelli bir çocuk ailesi tarafından 6 yıldır gündüzleri ahırda tutuluyor.

Abone ol

Erzurum'da, zihinsel engelli bir çocuğun çevresine zarar verdiği gerekçesiyle, 6 yıldır gündüzleri ailesi tarafından hayvanlarla birlikte ahırda tutulduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Ilıca ilçesine bağlı Akdağ köyünde ikamet eden Sefer ve Yadigar Atmaz çiftinin üç çocuğundan ortancası 10 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Sedat Atmaz, 6 yıldır hayvanlarla birlikte ahırda yaşıyor. Ahırda hayvanların önündeki yemlik bölümünde ayağına bağlanan iple tutulan Sedat, yalnızca annesinin boş zamanlarında ya da uyuma ihtiyacını gidermek için eve götürülüyor.

Hayvan pisliği içerisinde hayatını sürdürmeye çalışan Sedat, açlık ihtiyacını gidermek için de ahırda ne bulursa yemeye çalışıyor. Baba Atmaz, AA muhabirine, beynindeki tümör nedeniyle zeka gelişimini tamamlayamayan Sedat Atmaz'ın 4 yaşından sonra çevreye zarar vermeye
başladığını, bu nedenle Sedat'ı ahırda tutmak zorunda kaldıklarını savundu.

Sedat'ı 4 yaşından beri sabah ahıra götürüp, akşam da yemek ve uyuma ihtiyacını gidermek için eve aldıklarını anlatan Atmaz, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

''Eşim ve ben sürekli evde bulunamıyoruz. Zamanımızın büyük bölümü ahırda ya da tarlada geçiyor. Çocukla ilgilenecek kimsemiz de yok. Bu nedenle, yalnız kaldığı zaman eve zarar verdiği için Sedat'ı ahırda tutmak zorundayız.''

Atmaz, tedavi ettirmek için daha önce Erzurum ve İstanbul'daki hastanelere götürdükleri ancak bir sonuç alamadıkları Sedat'ı bir bakım evine vermek istediğini ifade etti.

Anne Yadigar Atmaz ise ev işlerinin ve ahırda hayvan bakımının çok zamanını aldığını, bu nedenle çocuğu ile fazla ilgilenemediğini söyledi.

Sedat'ı ahırdan eve götürmek için işlerini bir an önce bitirmeye çalıştığını anlatan anne Atmaz, her ne kadar bakımı kendileri için zor olsa da Sedat'ı bir bakımevine verme taraftarı olmadığını dile getirdi.

Bu arada, Atmaz çiftinin 8 ve 13 yaşlarında iki de kız çocuğu olduğu, okullarına giden bu çocuklarda herhangi bir sorun olmadığı öğrenildi.