BIST 10.521
DOLAR 32,24
EURO 34,90
ALTIN 2.428,68
HABER /  GÜNCEL

ABDli komutanın çuval yorumu

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, çok konuşulan Çuval olayına bakın nasıl yorum yaptı?

Abone ol

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace, ''Türkiye'nin Irak'taki terör örgütü PKK ile mücadele konusunda sabırlı olması gerektiğini'' söyledi.

Pace, NTV'ye yaptığı açıklamada, ''Irak'ta silahlı PKK üyeleri olduğunu bildiklerini, terör örgütü PKK ile etkin mücadele için Irak devletinin güçlenmesini beklemek gerektiğini'' belirtti. Pace, öncelikli hedeflerinin Iraklı güvenlik güçlerinin eğitimi olduğunu kaydetti.

Irak'ta saldırıların sürdüğünü, teröristlerin hükümet kurma çalışmalarını engellemeye çalıştığını belirten Pace, ancak bu girişimlerin başarıya ulaşamayacağını, Irak'ta bir iç savaş çıkacağına ihtimal vermediğini ifade etti.

ABD Genelkurmay Başkanı Pace, ''bağımsız bir Kürt devletine karşı olduklarını, birleşik bir Irak'tan yana olduklarını'' da belirtti. Süleymaniye'deki çuval olayını, ''talihsiz bir yanlış anlaşılma'' olarak değerlendiren Pace, ''Bu olay hiç yaşanmamalıydı'' dedi. Pace, Kurtlar Vadisi-Irak filmi için de ''Bu film, hiç gerçekleşmeyecek şeyleri gösteriyor'' diye konuştu.

Orgeneral Pace, İran konusunda da ''bu aşamada askeri bir operasyonu öngörmediklerini, diplomatik çabaların süreceğini'' söyledi.