BIST 10.647
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.438,34
HABER /  GÜNCEL

Zehir tacirlerine darbe

İzmir polisi okul önlerinde uyuşturucu satan çeteye yönelik 5 aydır süren operasyon sonuç verdi.

Abone ol

İzmir'de, 5 aydır süren tespit ve takip sonucu düzenlenen ''Defne Operasyonu''nda, özellikle okul önleri ve öğrencilerin gittiği kafeteryaların çevresinde uyuşturucu sattıkları ileri sürülerek gözaltına alınan 31 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği bünyesinde, uyuşturucuyla mücadele kapsamında oluşturulan ''sokak timleri'', 2005 yılı Kasım ayında, sokaklarda uyuşturucu satanların tespitine yönelik çalışma başlattı. Özellikle lise çevreleri, üniversite kampusları ve gençlerin uğrak yerleri olan kafeteryalara farklı kılıklarda giden ekipler, burada uyuşturucu satanları ve bağlantılarını tespit etti.

DEFNE OPERASYONU

Operasyonun son bölümünde Konak, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinde 5 aydır sürdürülen tespit ve takip sonucu toplanan bilgiler eğerlendirilerek, Pazartesi gününden itibaren baskınlara başlandı.

Operasyonda, sokaklarda uyuşturucu sattıkları iddiasıyla 4'ü kadın 31 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin üzerlerinde ve evlerinde uyuşturucu nitelikli 394 extacy hap, 8,5 kilogram esrar, 9 gram kokain, 8 tabanca, 1 av tüfeği ve 100 mermi ele geçirildiği öğrenildi.

Zanlılar, sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Emniyet yetkileri, operasyonların devam edeceğini belirtti.

PARMAKSIZ: ''OPERASYONLAR SÜRECEK''

İzmir Emniyet Müdür vekili Kemal Parmaksız, ''Defne
operasyonu''nun 5 aylık bir çalışmanın sonucunda başarıyla
gerçekleştirildiğini bildirdi. İzmir'de, özellikle okul çevrelerinde uyuşturucuyla mücadeleye çok önem verdiklerini ifade eden Parmaksız, ''İl genelinde, takiplerimiz sürüyor. Ekiplerimiz, benzer operasyonları sürdürecek'' diye konuştu.