BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.396,40
HABER /  MEDYA

Vatan Gazetesi satıldı mı?

İnternethaber bu soruyu 20 Şubat'ta sordu ve Vatan'ın İtalyan bir işadamı tarafından alındığını yazdı.

Abone ol

 
Bu soruyu İnternethaber 20 Şubat günü okurlarına manşetten duyururken bazı çevreler, "Hadi canım, abarttınız!" diyerek tepki göstermişti bize.

Oysa İnternethaber sloganının gereğini yapmış, haberin doğru adresi olduğunu kanıtlamıştı o gün. İtalyan bir işadamının Vatan'ı satın aldığını duyurmuştuk okurlarımıza.

Ve bir ay sonra, Medyatava.com da çıkan haber bizi doğruladı. İşte Medyatava'nın haberi:

Yabancı sermayenin Türkiye'ye akın ettiği şu günlerde medya da yabancı sermayeden payını alıyor.
 
TGRT, Murdock ile el sıkıştı-sıkışacak derken, Vatan gazetesinin yüzde 25'i yabancılara satıldı bile...
 
İtalya'nın önemli medya gruplarından Corierra Della Sera, Vatan gazetesi ve dergi grubunun yüzde 25 hissesini satın aldı.
 
Bu satışla birlikte Vatan'ı yayınlayan ve İmtiyaz sahibi Serdar Mutlu olan Bağımsız Gazeteciler ve Yayıncılık hisselerinin yüzde 25'i İtalyanlar'a devredilecek.
 
İMZALAR ATILDI AÇIKLAMA YAKINDA
 
Resmi imzalar atıldı, hisse devir işlemleri birkaç gün içinde gerçekleşecek ve ortaklık kamuoyuna açıklanacak. Bu sürpriz gelişmeyi de ilk kez Medyatava duyuruyor.
 
1,5 ay önce Yavuz Semerci'nin yayın müdürlüğüne getirilmesiyle, yayın grubu başkanı olan Tayfun Devecioğlu, bir süredir yabancı gruplarla ortaklık görüşmeleri yapıyordu.
 
Vatan Grubu daha önce de CanWest ile görüşerek Star TV'yi ortaklaşa almak için girişimde bulunmuş, ancak Kanadalı grup son anda ihaleye tek girme kararı almıştı.