BIST 10.351
DOLAR 32,30
EURO 34,72
ALTIN 2.398,77
HABER /  POLİTİKA

Erbakandan Sabaha dava

Erbakan kendisinin evlendiği yönündeki iddialara yer veren Sabah gazetesine manevi taznimat davası açtı.

Abone ol

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, eşi Nermin Erbakan’ın ölümünün ardından, yeniden evlendiği yönündeki iddialara yer veren Sabah Gazetesi aleyhinde 30 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erbakan’ın avukatı Yaşar Gürkan tarafından açılan davanın dilekçesinde, 4 Şubat 2006 tarihinde yayınlanan Sabah Gazetesi’nin manşetinde, "Erbakan Evlendi. Müthiş iddia bir süre önce eşini kaybeden Erbakan Hoca, imam nikahı ile eş aldı..." haberine yer verildiği belirtildi.

Dilekçede, gazetenin 27. sayfasındaki haberde ise, "Hoca evlendi. Erbakan eşinin ölümünden sonra bakımını sağlayacak bir kadına ihtiyaç duyduğu, ancak inancı gereği bu kadınla yakın teması sakıncalı gördüğü için imam nikahıyla evlendiği iddia ediliyor" ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Haksız, asılsız ve gerçek dışı haberler kişilik haklarının yanı sıra 23 Ekim 2005 tarihinde vefat eden, 38 yıllık mutlu bir birlikteliği bulunan, hayat arkadaşı olan merhume eşinin de yalan haberde adının kullanılması kendisini son derece rencide etmiş, derin bir üzüntü ve eleme gark etmiştir." Haberin tamamen asılsız olduğu savunulan dava dilekçesinde, yayın yoluyla Erbakan’ın kişilik haklarına haksız ve hukuka aykırı olarak, ağır kusur ile tecavüzde bulunulduğu gerekçesiyle, Sabah Gazetesi’nden 30 bin YTL manevi tazminat talep edildi.