BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Vay Anam Vay 2 vizyonda

Vay Martin Lawrence, bu kez daha büyük ve kötü bir Koca Anne olarak izleyicilerin karşısına dönüyor.

Abone ol

John Whitesell’in yönettiği ve Martin Lawrence, Elton LeBlanc, Nia Long ile Michelle Parylak’ın oynadığı Vay Anam Vay 2 (Big Momma’s House 2), Özen Film tarafından gösterime sokuldu.

2000 yılında “Big Momma’s House - Vay Anam Vay” filminde Martin Lawrence, Koca Anne rolü ile kariyerin en “ağır” ve en “büyük” rolünü canlandırdı. FBI ajanı Malcolm karakteri ile bir banka hırsızını yakalayabilmek için oldukça farklı bir yöntem seçip kılık değiştirdi. Bu kez Lawrence daha cesur, daha büyük ve kötü bir Koca Anne olarak izleyicilerin karşısına dönüyor: ‘Vay Anam Vay 2’.

Martin Lawrence’ın ikinci kez Koca Anne kılığına bürünmesinin sebebi ulusal bir güvenlik felâketini önlemek. Malcolm ölümcül bir bilgisayar virüsü tarafından tehdit altında olan ulusal güvenlik dosyalarını kurtaramaya çalışıyor. Ne yazık ki bu virüsü yok etmenin tek yolu, yaratıcısına yakın olmaktır.

Tom Fuller (Mark Moses), Orange County‘deki evinde bir hizmetçiye ve çocuklarının bakıcıya ihtiyacı vardır. Bilin bakalım bu bakıcı kim olacak? Tabii ki bir kadının gücünü daha önce de ispatlamış Koca Anne...

Evsahipleri Leah‘s (Emily Procter) ve Tom çocukları Andrew , Carrie ve Molly‘i hiç düşünmeden Koca Anne’ye emanet edeceklerdir.

Bütün bunların dışında Koca Anne, kırılmaya çok yaklaşmış Fuller ailesinin bağlarını pekiştirmeye ve onları tekrar birbirlerine bağlamaya da çalışacak.

Yani Koca Anne‘nin işi bu kez takma göğüsler ve florasan rengi komik elbiseler giyerek bitmiyor. Çok daha zorlu bir macera onu bekliyor.

‘Big Momma‘s House - Vay Anam Vay‘ın bir devam filmini yapmak film yapımcıları için zor bir karar değildir. İlk filmin dünya çapında 200 milyon dolar hasılatı bulması başrol oyuncusu Martin Lawrence‘in çok tatlı, çok akıllı ve oldukça ilginç karakterinin sinema seyircisi tarafından çok sevilmesi elbette bu filmin sebeplerinden sadece bir kaçı.

Lawrence‘a göre filmin çok sevilmesinin en büyük sebebi, herkesin ana karakteri Koca Anne‘yi tanıyor olması... “Ailesi olan herkesin böyle sevimli, her zaman doğruyu söyleyen ve sizi en kötü anınızda da güldüren bir büyük annesi vardır.

Filmin Künyesi
Yönetmen: John Whitesell
Senaryo: Don Rhymer
Görüntü Yönetmeni: Mark Irwin
Yapımcı: David T. Friendly, Michael Green
Yapım: 2006, ABD
Süre: 120 dk.
Müzik: George S. Clinton
Tür: Komedi
Dağıtımcı: Özen Film

Oyuncular:
Martin Lawrence
Elton LeBlanc
Nia Long
Michelle Parylak
Sarah Brown