BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

Polislerin feryadı büyük

Polis intiharları artıyor. Yapılan araştırmalar günde 15 saat çalışan polisler bunalıma girdiğini gösteriyor !

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, artan polis intiharlarına ilişkin olarak, 'polisin çalışma saatlerinin çok uzun olduğunu, bunun polisi fizyolojik ve psikolojik olarak etkilediğini' söyledi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışkan, son 15 yılda 380 personelin çeşitli nedenlerle intihar ettiğini, 2000 yılından sonra intihar sayısında azalma olduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatı personelinin çalışma koşullarının ağır olduğunu söyleyen İsmail Çalışkan, personelin mesai mevhumu da gözetmediğini kaydetti.

Çalışkan, terör, kapkaç, organize suç, hırsızlık gibi olaylarla uğraşan polisin günde ortalama 15 saat, bazı durumlarda daha da uzun çalıştığını ifade etti.

Çalışkan'ın verdiği bilgilere göre, ilin asayiş durumuna göre personelin bazen hafta sonu, bazen de yıllık izinleri kaldırılabiliyor.

Seminerle çözüm arayışı

Çalışkan, ''bundan dolayı personel, hem fizyolojik hem de psikolojik açılardan son derecece yıpranmaktadır" dedi.

Personelin bu sorunlarını ortadan kaldırmak için geçen yıl 54 ilde aile içi iletişim, stresle mücadele ve motivasyon konularında seminerler verildiğini belirten Çalışkan, bu seminerlere 15 bin personelin aileleriyle birlikte katıldığını kaydetti.

Son olarak 21 şubatta Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Zülkifli Akbaba, eşi ve iki oğlunu silahla başlarından vurarak intihar etmişti.

Olayın ardından Akbaba'nın yakınları ve meslektaşları, "sakin ve hoşgörülü bir kişiliği olan Zülkifli Akbaba'nın böyle bir olayı nasıl gerçekleştirdiğine inanamıyoruz'' yorumunda bulunmuştu. 19 şubatta ise TBMM Koruma Müdürlüğü emrinde görevli bir polis memuru intihar etmişti.

Polis memuru TBMM tören salonu bekleme noktasında, kendine ait beylik tabancasıyla intihara kendini vurmuş, hastanede hayatını kaybetmişti.

Daha sonra polis memurunun yakınlarına yazdığı mektuplardan intihar sebebinin borçtan kaynaklandığı anlaşılmıştı.