BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Geçmişte Kalan Aşk

Catherine Deneuve ve Gerard Depardieu'nun oynadığı filmin hikaye bir yaz sonu başlar..

Abone ol

Andre Téchiné’nin yönettiği ve Catherine Deneuve, Gerard Depardieu, Gilbert Melki ile Malik Zidi’nin oynadığı ‘Geçmişte Kalan Aşk’, r Film tarafından gösterime sokuldu.

Bu filmle yönetmen Andre Téchiné 2005 Berlin Film Festivali Altın Ayı Adayı, aktör Malik Zidi ise 2005 Cesare Ödülleri En İyi Genç Oyuncu Adayı olmuştu.

Antoine, bir basın yayın merkezinin inşaatının kontrolü için Tanca serbest bölgesine gelir. Görevi, çalışmaları hızlandırmak olan Antoine’ın seyahatinin gizli amacı 30 yılı aşkın süredir sessiz fakat tutkulu biçimde sevmekten vazgeçemediği Cecile’i bulmaktır.

Cecile ise, Antoine’ı unutalı çok olmuştur. Kuzey Afrika’ya göç etmiş, kendinden genç Faslı Yahudi bir tıp doktoru olan Nathan’la evlenmiştir. Sami adında bir oğulları vardır. Sami Paris’te yaşar ve tatillerde onları ziyarete gelir.

Hikâye bir yaz sonu başlar. Sami kız arkadaşı Nadia ile birlikte ailesinin yanına çıkagelir. Nadia babasını tanımadığı çocuğunu yetiştirmektedir. Sami ve Nadia sade ama güçlü bir çifttir, zorlukların karşısında birleşip, birbirlerini kollamakta ama bu arada da kendi tutkularını yaşamaktadırlar. Nadia ikiz kız kardeşi Aicha ile bağlarını koparmayı zor da olsa başarmak; Sami ise, Bilal’e olan ilgisini ve de Nadia’ya olan hislerini birarada yaşatmayı öğrenmek zorundadır.

Bu yaz Cecile’i bekleyen huzur içinde dinlenmek olmayacaktır. Cecile, kendini sorgulamaya ve hayatında kendisine daha önce yakın görünen durumlara yabancılaşmaya başlayacaktır. Bu arada, hayatın çalkantılarından uzak yalnız ve zengin Antoine, aşka dair arzularını, asıl ve nihai idealini sonunda Cecile’e dillendirecektir. Dingin deliliğinin içine kapanmış olan Antoine, göründüğü gibi güçlü müdür?

André Téchiné (Yönetmen)
2004 LES TEMPS QUI CHANGENT
2003 LES ÉGARÉS
2001 LOIN
1998 ALICE ET MARTIN
1996 LES VOLEURS
1994 LES ROSEAUX SAUVAGES
1993 MA SAISON PRÉFÉRÉE
1991 J’EMBRASSE PAS
1987 LES INNOCENTS
1986 LE LIEU DU CRIME
1985 L’ATELIER
RENDEZ-VOUS
1983 LA MATIOUETTE OU L’ARRIÈRE-PAYS
1981 HÔTEL DES AMÉRIQUES
1979 LES SOEURS BRONTË
1976 BAROCCO
1974 SOUVENIRS D’EN FRANCE
1969 PAULINE S’EN VA

Filmin Künyesi
Yönetmen: André Téchiné
Senaryo: André Téchiné, Laurent Guyot, Pascal Bonitzer
Tür: Dram
Yapım: 2005, Fransa
Süre: 90 dk.
İthalat: r Film

Oyuncular:
Catherine Deneuve (Cécile)
Gérard Depardieu (Antoine)
Gilbert Melki (Nathan)
Lubna Azabal (Nadia / Aicha)
Malik Zidi (Sami)
Tanya Lopert (Rachel)
Jabir Elomri (Said)
Nabila Baraka (Nabila)
Nadem Rachati (Bilal)

Web Sitesi: http://www.1000films.com/films/lestemps