BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Yavuzdemir'e şok suç duyurusu!

Trabzon eski valilerinden Hüseyin Yavuzdemir`in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Trabzon İl Genel Meclisi’nin DSP’li Meclis Üyesi Azmi Köroğlu, aralarında Trabzon eski valilerinden Hüseyin Yavuzdemir`in de bulunduğu 6 kişi hakkında “Görevi kötüye kullanmak” suçu işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Köroğlu, söz konusu kişilerin yasaya aykırı davranarak ihale yapılmadan kurumu 260 bin TL zarara uğrattıklarını iddia ederek şikayet dilekçesini Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı`na teslim etti.

Köroğlu, dilekçesinde suç tarihinde Hüseyin Yavuzdemir’in Trabzon Valisi sıfatıyla Trabzon İl Encümeni Komisyonu Başkanı olarak, şimdiki mevcut İl Genel Başkanı Haydar Revi, Emin Zurnacı, Salih Yavuz, Halik Kaya ve Muhammet Balta’nın ise Trabzon İl Encümen Komisyonu üyesi olarak görev yaptıklarını hatırlattı. Mülkiyeti Trabzon İl Özel İdaresi’ne ait bulunan Akçaabat ilçesi Hıdırnebi Yaylası`nda bulunan Yayla Kent Tesisleri’nin ihale ile 12 Ağustos 2004 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle, işletmeci Cevdet Doğan`a kiralandığını kaydeden Köroğlu, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Şüphelilerin imzalamış olduğu 10 Ağustos 2005 gün ve 501 sayılı karar ile Ağustos 2004`de Cevdet Doğan`a kiralanmış olan Hıdırnebi Yayla Kent Tesisleri için katı atıklı kalorifer sistemi yaptırılmasına, söz konusu kalorifer sisteminin kiracı Cevdet Doğan tarafından yaptırılarak, bedelinin kira parasından mahsup edilmesine karar verilmiştir. Karar gereğince işlem yapılmış, Hıdırnebi Yayla Kent Tesisleri`ne katı atıklı kalorifer tesisi yaptırılmış ve KDV hariç 260 bin 895 TL`den yüzde 40 tanzilat sonucu KDV dahil 184 bin 714 TL`si kiracı Cevdet Doğan`ın ödeyeceği kira parasından mahsup edilmiştir.

Yasa gereği İl Encümeni’nin 3 bin TL`ye kadar ihalesiz iş yaptırma ve ödeme yetkileri bulunduğu halde somut olayda İl Daimi Encümeni yasaya aykırı bir şekilde 260 bin 895 TL`lik bir bedeli ihalesiz, kişiye özel, bizzat Cevdet Doğan tarafından yaptırılmasına ve Cevdet Doğan`ın tespit edeceği bedel üzerinden ödeme yapılmasına karar vererek hem kamu zararı oluşmasına yol açmışlar ve hem de görevi kötüye kullanma suçlarını işlemişlerdir. Şüpheliler bu haliyle görevi kötüye kullanma suçunu işlemişlerdir. Haklarında soruşturma ve kovuşturma yapılması gerekmektedir. Şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, cezalandırılmalarını saygılarımla talep ederim."

Köroğlu, yapılan ihalenin usulsüz olduğunu iddia ederek Özel İdare`nin menfaatlerini korumak için bu yola başvurduğunu sözlerine ekledi.