BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Borçlu belediyenin turistik yatırımı

70 milyon TL borcu olan Kartal Belediyesinden dev turizm yatırımları!Nevşehir'de otel, Büyükada'da plaj işletmesi...

Abone ol

Önceki yönetimden 70 milyon borcu olan Kartal Belediyesi "halk gidip kalsın" diye Nevşehir'de otel kiraladı, denize gitmek isteyenler için de Büyükada’da plaj işletecek.

İstanbul Kartal Belediyesini geçen yıl AK Partiden devralan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün 70 milyon borca karşılık Nevşehir ve Büyükada’da turistik yatırımlara giriyor.

MEMLEKETİNE OTEL
Habertürk'ün haberine göre Kartal Belediye Başkanı Öz Kartallılar Hacıbektaş’a gittiklerinde konaklama sıkıntısı çekmesinler diye memleketi Nevşehir’e 1 milyon 100 bin liradan 29 yıllığına otel kiraladı. Belediye ayrıca Orman Bakanlığı'ndan da yıllık 1 milyon 331 bin lira kira karşılığı yine 29 yıllığına Büyükada’da plaj ve mesire alanı işletme ihalesi kazandı.

Nevşehir’de Türkiye Kalkınma Bankasından kiralanan Bilasa Castle Country Hotel’de Kartallılar uygun ücretlerle kalabilecek.

Kartal halkının denize girebilmesi için de Büyükada’da 29 yıllığına işletmesi alınan yerden de sadece Kartıllılar yararlanacak.

AK PARTİ TEPKİLİ BAŞKAN SAVUNUYOR

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız Borç batağındaki belediye nasıl halkın parasını gereksiz harcamalara yönlendirir diye bu yatırımlara tepki gösterdi.

Başkan ise iki yatırımın da karlı olduğunu savunuyor. Öz, "Nevşehir’i çok sayıda Kartallı ziyaret ediyor. Her hafta sonu Kartal’da adalara 17 bin kişi gidiyor. Böyle bir ihitaycı da gidermiş oldu" dedi.