BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazi Osman Paşa anıldı

Plevne Savaşı'nın komutanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 110'uncu yılında Fatih Camii'ndeki türbesinde anıldı.

Abone ol

GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, "O, dünya tarihine girmiş bir ordu komutanı ve birçok dünya devletinin başarısını ders olarak okuttuğu bir kahramandır" dedi.

“Tuna Nehri akmam diyor / Etrafımı yıkmam diyor /Şanı büyük Osman Paşa / Plevne'den çıkmam diyor” dizeleriyle Türk insanının yüreğinde haklı bir gurura ve onura sahip olan; Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 110’uncu yılında Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği programla anıldı. Tören, Gazi Osman Paşa’nın Fatih Camii'ndeki türbesinde yapıldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Fidanboy, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş, Gaziosmanpaşa İlçe Müftüsü Salih Sağlam, Plevne Lisesi ve Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Gaziosmanpaşalılar katıldı.

Dua okunmasının ardından konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, ilçelerine verilen ismin, Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'dan aldığını kaydederek, "O, dünya tarihine girmiş bir ordu komutanı ve bir çok dünya devletinin başarısını ders olarak okuttuğu bir kahramandır" dedi. Erol, Gaziosmanpaşalı olmaktan gurur duyduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü,; “Gazi Osman Paşa Rus ve Romanyalı askerlerden oluşan büyük ordunun Plevne’yi kuşatması karşısında, yaklaşık 5 ay süren ve tüm dünyanın askerlik uzmanlarını şaşırtan büyük bir savunmanın kahramanıdır. Tarihimizde böyle bir kahramana sahip olmaktan dolayı gurur duyuyorum’’.