BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.410,41
HABER /  DÜNYA

Amerikalı başkana Türk yardımcı

Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersiy'den aday olan ABD'li seçilmenin yolunu buldu. Türk lokantasında kampanya yapıyor

Abone ol

ABD'de Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde üçüncü kez belediye başkanı olmak için adaylığını koyan Belediye Başkanı Jose Torres, yeni dönemde yardımcılarından birini Türk toplumu üyelerinden seçeceğini açıkladı.

Paterson'daki "Toros" Türk lokantasında, seçim kampanyasına destek vermek için düzenlenen programda Torres, Atatürk'ten alıntılarla süslediği konuşmasında, "Zafer, ona inananlarındır" dedi ve Paterson'daki Türk toplumunun, yürüttükleri faaliyet ve çalışmalarla belediyede temsilci bulundurma hakkını kazandığını belirtti.

Torres, 8 yıl boyunca Paterson'da yaptığı hizmetleri anlatarak, Paterson'da pek çok etnik kökenden gelen insanın barış ve huzur içinde yaşadığını söyledi.

Türk toplumuna Paterson'da hizmet vermekten mutluluk duyduğunu belirten Torres, başarı için mücadelenin şart olduğunu ve bu kapsamda Türk toplumunun Paterson'da yaptığı faaliyetlerle temsil hakkını kazandığını bir kez daha vurguladı.

Torres, seçimleri kazandığı takdirde yardımcılarından birinin Türk olacağını ifade ederek, kendisine 3 aday isminin sunulmasını istedi ve seçimlerde Türk kökenlilerin oylarını kullanmalarının önemini anlattı. Torres'un 3 aday teklifi, yemeğe katılan Türk toplumu temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Paterson şehrinde faaliyet gösteren Türk iş adamları, New Jersey'de yaşayan Türk toplumunun ortaklaşa düzenlediği programa katılarak Torres'e destek verdi. Gecenin organizasyonunu yapan Derya Staffing adlı işletmenin sahibi iş kadını Derya Taşkın, tüm katılımcılara özverili çalışmaları ve parasal katkıları için teşekkür etti.

İş adamı Mehmet Bilici, 30 sene önce bu ülkeye geldiğinde bir küçük caminin yarısını bile doldurmayan cemaatten, bugün artık bayramlarda camilere sığmayan bir topluluğa dönüşüldüğüne dikkati çekerek, özellikle Paterson ve Clifton şehirlerinde her geçen gün çoğalan Türk nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayacak Türk işletmelerin sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İş adamı Orhan Bayram da belediye başkan yardımcısının Türk olması teklifinin ABD'de bir ilk olduğuna işaret ederek, kim olursa olsun seçilen adayın arkasında durulması, desteklenmesi ve başarılı olması için herkesin yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

Pek çok Türk iş adamının katkıda bulunduğu gecede, hedeflenen yardım miktarına ulaşıldığı bildirildi. Programın sonunda Belediye Başkanı Torres, Türk toplumu temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.