BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yine Beyoğlu Belediyesi, yine bir ilk!

Beyoğlu Belediyesinden örnek yardım projesi. Bu proje kapıdan teslim gıda yardımı veya kamyon önünde çirkin yardım görüntülerine son verecek.

Abone ol

Türk Kızılayı İstiklal Şubesi ile protokol imzalayan Beyoğlu Belediyesi, proje kapsamında, ihtiyaç sahiplerine her türlü gıda, giyecek, yakacak ve temizlik malzemesini bağış olarak toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kasımpaşa Kızılay Meydanı'ndaki Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Binası'nda açılacak Gıda Bankası, gıda, giyim, temizlik maddesi ve yakacak gibi her türlü bağışı kabul edecek.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bölgedeki hizmet noktalarını genişleterek, burada yaşayan dar gelirli vatandaşların hizmetlerden en kolay şekilde faydalanmasını amaçladıklarını ifade ederek, her bölgede açılan semt konaklarında aş evleri, çamaşırhaneler, duşluklar ve giyim mağazalarıyla bölgede yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Demircan, bu hizmetlere ek olarak hayata geçirecekleri ''Gıda Bankacılığı'' projesiyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, sivil toplum örgütleriyle, Beyoğlu halkı arasında dayanışmayı güçlendirmek istediklerini vurguladı.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Üretici veya satıcılardan bedel ödemeden almış olduğu ürünleri, aracı işlevi görerek ihtiyacı olanlara düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan ''Gıda Bankacılığı'' sisteminde vatandaşlar ile küçük veya büyük ölçekli işletmelerin yapacağı bağışlar, Beyoğlu Belediyesine ait araçlarla yerinden teslim alınarak ''Gıda Bankası'' depolarına ulaştırılacak ve burada market mantığı ile tasarlanmış reyonlara yerleştirilecek. Burada toplanan bağışlar için resmi evraklar hazırlanarak, yasada belirtilen konular doğrultusunda prosedür uygulanacak.

Bağışların ihtiyaç sahiplerine en kolay yoldan ulaşması amacıyla bu hizmetten yararlanacak ihtiyaç sahiplerine elektronik alışveriş kartları hazırlanacak.

Daha önce sosyal yardım saha ekiplerinin müracaat sahiplerinin evlerinde yaptığı araştırmalarda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve durumuna göre sınıflandırılan vatandaşlar, aldıkları alışveriş kartlarına yüklenen limitlere göre ''Gıda Bankası''nda markette alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılayacak.

Alınan ürünlerin bilgisayara işleneceği sistemde vatandaşlar, utanıp sıkılmadan kendi arzu ve ihtiyaçlarına göre gereksinimlerini karşılayacak. Bağış sahipleri de isterlerse yapılan bağışların ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştığını, nasıl hizmet verildiğini yerinde görebilecek.

''Gıda Bankacılığı'' kapsamında bağışlanan gıda, giyim, temizlik, yakacak bağışları, gider olarak yıllık kurum kazancından indirilebilecek.