BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu: Gezi Parkı'nı terkedin!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı eylemcilerine net mesaj verdi; "Artık tartışmalı bir noktada durmaktalar. O alanı boşaltmaları yapmaları gerek."

Abone ol

İNTERNETHABER - Dün Taksim'e yeniden çıkan polis, marjinal grupların ardından bu kez Gezi Parkı'na müdahale mi edecek?

Gezi Park eylemcilerinin yanıtını en çok merak ettiği sorunun cevabı Vali Hüseyin Avni Mutlu'dan canlı yayında geldi. Mutlu, müdahale sinyali verdi.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Habertürk'te soruları yanıtladı. Saat 15.00 bültenine konuk olan Vali, saat 19.00 için yapılan Taksim çağrılarına uyulmamasını istedi.

Polisin meydandan artık çekilmeyeceğini vurgulayan Vali Mutlu, "Alanların rahat bırakılması gerekiyor. Bu huzurlu duruşu sürdüreceğiz. Devletin egemen gücünü orda hissettirmeye devam edeceğiz" dedi.

ARTIK ALANDAN AYRILMALILAR

Çevreye sahip çıkmak için Gezi Parkı eylemlerini başlatan gençlerin gelinen noktada artık kullanılmaya başlandığını söyleyen Vali Mutlu, "Olayların geldiği noktada bunların da kullanıldığı bir tablo oluştu. Bu onların onların orda bulunuş nedenlerinin ötesinde bir tablodur. Artık kendileri içinde güvenlik noktasında ciddi provakatif risk oluşturan durumu normalleştirmeliler ve orayı terketmeliler. Aileler çocuklarını ordan almalılar. Artık bu alandan ayrılmalılar" dedi.

GEZİ PARKINI BOŞALTIN

Eylemlerin artık tartışmalı bir noktaya vardığını belirten Vali, Gezi Parkçılara şöyle seslendi;

-"Marjinal grupların hemen dibinde halen duruyor olmaları büyük bir sıkıntıdır. Bugünkü duruşları pozisyonları kendi güvenlik açısından sıkıntıdır. Artık tartışmalı bir noktada durmaktalar. O alanı boşaltmaları yapmaları gerek. Bugüne kadar ben onlarla ilgili farklı değerlendirmeler içindeydim. Açık söyleyeyim. Başbakan da gözlerinden öperim dedi. Bu kadar sıkıntıda başbakan size gözlerinizden öperim diye mesaj yolluyorsa, ben aranızda olmak istiyorum diye mesaj yolluyorsam bu güveni siz alacaksınız."

ZEMİN OLUŞTURUYORLAR

Bugün vali olarak söylediğim şeyleri dikkate alacaklar. Bir kez daha ordaki gençlere şu hassas dönemi rahatlatmak ve yeni ajitasyon fırsatı vermemek açısından o alanı boşaltmalarını istiyorum.

Provakatörlerin sosyal medya üzerinden tahrik ettiği bir noktada Gezi Parkı'nda bulunanların risk oluşturduklarını ifade ediyorum. O yüzden yapmaları gereken bu alandan çekilmek, ordan ayrılmaktır.

PARKTA PROVAKASYON YAPACAKLAR VAR

Diyoruz ki artık bu hata noktasına ulaşıyor. Sizi kullanıyorlar. İçlerinde şu anda bir miktar tespit ettiğimiz her türlü provakasyonu yapabilecek şahıslar var. Bunların hepsini biliyoruz. Kimse masumiyet üzerinden algı yaratmasın. Ordakilerin hepsi çevre için değil onların içinde bizle çatışan grupların taraftarı olan kişiler de mevcuttur. Hemen yanı başlarında duran, onlarla geceleri yatan provakatif grupların destekçisi olanlar var. O yüzden bunların yanından hemen uzaklaşmaları gerekiyor.

GEZİ PARKI BOŞALTILMAZSA NE OLACAK?

Vali Mutlu herkesin yanıtını merak ettiği soruyu da cevapladı. Gezi Parkı boşaltılmadığı taktirde 'müdahale' olacağı sinyalini verdi.

İşte Vali'nin soruya verdiği yanıt;

"Bunları gizlemenin saklamanın çok şeyi yok. Burda bir risk var. Bir riski siz devlet yöneticisi olarak nereye kadar satın alabilirsiniz? Hukuk bana sormaz mı risk varken niye görevini yapmadın diye. Dolayısıyla bu riski herkesin satın alması ve normalleşmeyi sağlaması lazım.

Tablo kendini ortaya koydu. Provakasyona açık bir alan. Bu noktadan sonra kendilerini sıkıntıya sokabilecek tablodan dönüş yapmaları lazım.
Bugün diyorum ki;
Artık siz orda yanlış bir noktada duruyorsunuz. Bu yanlışı düzeltmek gerekir. "


VALİ MUTLU'NIN ÇAĞRISI SONUÇ VERDİ

Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri için polisin dün müdahalesinin ardından Vali Mutlu Taksim'e temizlenene kadar çıkılmaması uyarısı yapmıştı. Vali Mutlu bugün yaptığı açıklamasında İstanbulluların bu çağrıyı dikkate aldığını söyledi.
vali-mutlunun-çağrisi-sonuç-verdi.jpg