BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu'nun çağrısı sonuç verdi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'den insanların ayrılmaya başladığını söyledi.

Abone ol

Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri için polisin dün müdahalesinin ardından Vali Mutlu Taksim'e temizlenene kadar çıkılmaması uyarısı yapmıştı. Vali Mutlu bugün yaptığı açıklamasında İstanbulluların bu çağrıyı dikkate aldığını söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Taksim'deki çağrılar üzerine kalabalığın azalmaya başladığını belirterek "Gezi Parkı'ndan 4'te bir oranında insanlar ayrıldı, çatışma oranından uzaklaşmayı tercih ettiler. Hala bir miktar bekleyenler var. Onların da kendi rızalarıyla eylemi kendi rızalarıyla bitirmelerini bekliyoruz" dedi.

Taksim'in huzur ortamına kavuşana kadar riskli alan ilan ettiklerini belirten Mutlu, "Taksim'de çatışma ortamını tetikleyen kimselere karşı ciddi bir operasyon gerçekleştirdik. Operasyonun ardından bazı kişiler meydana insanları tekrar çağrıyor. Bu çok düşündürücüdür. Eylemcilerin arasına girmiş provakatörlerin dün akşam yaptığı da buydu. Sorumluluk sahibi kimselerin bu çağrıları yaparken dikkatli davranmaları gerek. Sevgili halkımız bu çağrıların ne sonuçlar doğuracağını bilmeliler. Bu tür çağrılar gelirse asla dikkate almamalılar" dedi.

PROVOKATÖRLERİ AÇIKLADIĞIMIZ HALDE

Sosyal medyada elinde silah olan şahsın polis provokatörü denen kişinin yakalandığını belirten Mutlu, "Bu kişinin SDP'li olduğunu açıkladığımız halde, sosyal meyda üzerinden 'biz nereden bilelim o kişi olduğunu, fotoğrafını gösterin' gibi yazılar yazıldı. Daha sonra fotoğrafını yayınladık ve tüm yazılar kesildi" dedi.

PLANLI BİR ORGANİZASYONDUR

Taksim'in sıkıntılı, provakasyona açık bir alan olduğunu, olayların bir kaç ağacın sökülmesi üzerine başlatılıp, bunun üzerine kurulduğunu ve böyle olduğuna inandırılmış olduğunu söyleyen Mutlu "Bu planlı bir operasyondur" dedi. 


ÇOCUKLARINIZI TAKSİM'DEN UZAK TUTUN

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün akşam saatlerinde Taksim’deki müdahale ile ilgili açıklama yapmış, ailelere seslenmişti.

huseyin-avni-mutlu.jpg