BIST 10.336
DOLAR 32,20
EURO 34,75
ALTIN 2.449,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'ten Erdoğan'a ağır sözler

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Giresun'da katıldıkları bir gecede, çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Abone ol

CHP'li Kamer Genç, Başbakan Erdoğan'a Rum imasında bulundu. Genç, "Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize’yi kastederek "Biz Potomya'lıları İzmir'de denize döktük" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bir dönem Rumların yaşadığı Başbakan Erdoğan'ın memleketi Güneysu'nun eski adı olan Potomya üzerinden çok sert sözlerle eleştirdi. 

"CİBİLLİYETİN NE ONU BİR SÖYLE"

Giresun'da bir etkinliğe katılan Genç, "Milliyetin ne cibilliyetin ne? Onu bir söyle. Ya sen kimsin bu milleti gelmişsin kandırmışsın. Potomyalı Tayyip." dedi. Eleştirileri dozunu artıran Genç, sözlerine şöyle devam etti:

"İZMİR'DE DENİZE YIKTIK"

"Eğer sen bu Türk milletini ortadan kaldırmak için Potomyalı vasfından kaynaklanan bir davranışla yapıyorsan bu memlemeti bu toprakları sana vermeyeceğiz. Sen kimsin be? Biz İstiklal savaşında o Potomyalıları İzmir'de denize yıktık. Sen hala onların kalıntısı olarak çıkmış gelmişsin bu memlekete ben memleketi ezerim dersen o artık bu millet anladı. Nerede anladı, Gezi Parkı'nda anladı. "

"SABIKASI VAR"

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da Erdoğan'ın sabıkalı olduğunu belirterek hedefindeki isme böyle yüklendi:

"Aslında halkı kin ve nefrete sevkediyor. Bu adamın neden sabıkası olduğunu biliyorsunuz değil mi? Sabıkası var halkı kin ve nefrete sevketmekten. Daha önce sabıka almış, cezaevinde bu nedenle yatmıştı. "