BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bakan Davutoğlu, Türkiye’nin konuştuğu öğrencilerle buluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Birbiriyle ihtilaflı ülkelerin çocukları bile gelip kucaklaşıyorlar. İşte ihtilaf olduğunda kucaklaşabile...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Birbiriyle ihtilaflı ülkelerin çocukları bile gelip kucaklaşıyorlar. İşte ihtilaf olduğunda kucaklaşabilen, görüş ayrılığı olduğunda birbirini dinleyebilen yeni bir dile ihtiyacımız var” dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrencileri Bakanlıkta kabul etti. Bakanlıkta düzenlenen buluşmaya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve diğer yetkililer katıldı.
Çeşitli ülkelerden Türkçe Olimpiyatları’na katılmak üzere gelen öğrenciler Dışişleri Bakanlığı’nda hünerlerini sergiledikten sonra Davutoğlu, yaptığı konuşmada dünyanın yeni bir dile ihtiyacı olduğunu söyledi. Davutoğlu, öğrencilerin güzel bir gösteri sunduklarını belirterek, özellikle Yemen seğmenlerinin kendisini etkilediğini ifade etti. Davutoğlu, Yemen’de birçok Türk şehidinin bulunduğunu sözlerine ekledi. Davutoğlu, Türk dilinin dünyada yaygınlaştığını söyleyerek, dünyanın dört bir tarafında Türkçenin lehçelerinin doğduğunu kaydetti. Davutoğlu, "Türkçe’nin böyle yaygınlaşması tarih boyunca her türlü iklimde bulunmuş dedelerimizin o güzel hatıraları, o güzel mirasın yayılması açısından önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
Türkçe Olimpiyatları’nın Türkçe’nin insaniyetini, hissiyatını ifade eden güçlü, yüreklere işleyen bir dil olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bu faaliyetler binlerce gönüllü elçi yetiştiriyor. 140 ülkeden 2 bin öğrencimiz gelmiş. 2 bin elçimiz dünyanın her yerinden Türkiye’yi görüp, ülkenin kültürünü, sevdasını taşıyacaklar. Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük imkan sağlıyorlar. Hiçbir faaliyet Türkiye’nin tanıtımı açısından Türkçe Olimpiyatları kadar etkili olmamıştır” şeklinde konuştu.

"YENİ BİR DİLE İHTİYACIMIZ VAR"
Dünyanın bugün evrensel bir barış, kardeşlik gibi dünyanın her tarafına yayılan bir dile ihtiyacı olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Birbiriyle ihtilaflı ülkelerin çocukları bile gelip kucaklaşıyorlar. İşte ihtilaf olduğunda kucaklaşabilen, görüş ayrılığı olduğunda birbirini dinleyebilen, çatışma anları yaklaştığında empatiyle birbirini anlayabilen ve bu çatışmayı engelleyebilen yeni bir dile ihtiyacımız var” dedi.
Küreselleşen dünyada yeni bir iletişim dili doğduğunu aktaran Davutoğlu, büyük imkanların büyük riskleri de beraberinde getirdiğini kaydetti. Davutoğlu, “Önemli olan bu yeni araçlarla gittikçe sofistike hale gelen iletişimi doğru yönde, kardeşlik yönünde, özgürlük yönünde karşılıklı anlayış, ama en önemlisi de dünyada barışı hakim kılma yönünde kullanabilmek” diye konuştu.
Davutoğlu, öğrencilere de mesaj vererek, “Ne zaman başınız sıkışsa, ne zaman bir dost yüzü görmek isterseniz, Türkiye her zaman sizin anayurdunuz olarak kucağını açacak ve sizi kucaklayacak” şeklinde konuştu.
Öğrencilere hediyeler veren Davutoğlu, öğrenciler tarafından verilen hediyeleri de kabul ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)