BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.444,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversitede olaylı gün

Sivas’ta karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 7 öğrenci darp edildi.

Abone ol

Sivas’ta, Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) eğitim gören karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında önceki gece Şenyurt Sitesi önünde kavga çıktı. 20 dolayındaki sağ görüşlü öğrenci grubunun, sol görüşlü öğrenci grubuna demir sopalarla saldırdığı öne sürüldü. Olayda yedi öğrencinin vücutlarının çeşitli yerlerinden darp edildiği, yaralanan öğrencilerin Sivas Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Olayla ilgili olarak 13 öğrenci gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen öğrenciler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Aralarında olayda yaralanan üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 75 kişilik bir grup, kentte yürüyüş yaparak olayı protesto etti. Kendilerini Sivas Demokrasi Platformu ve CÜ Devrimci-Demokrat öğrenciler olarak adlandıran grup, kent meydanına kadar yürüdü. Merve Yağmur isimli öğrenci, kendilerine yönelik tacizleri olaylar öncesinde üniversitenin güvenlik birimlerine bildirdiklerini, ancak hiçbir önlemin alınmadığını öne sürdü.

Nizamı Alem ve Ülkü Ocakları üyeleri kavga etti

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde önceki gün Ülkü Ocakları ile Nizamı Alem Ocakları’na üye  oldukları öne sürülen iki grup arasında çıkan ve altı öğrencinin yaralandığı olaylarda gözaltına alınan 31 kişi serbest bırakıldı. Rektörlük de bir komisyon kurarak olaylarla ilgili soruşturma başlattı. (Milliyet)