BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Cimbomu bekleyen tehlike

Henüz yeni hocasını belirleyemeyen Galatasaray, karar aşamasında. Faket eller biraz çabuk tutulmalı. Çünkü...

Abone ol

TURKCELL Süper Lig’de bitime 6 hafta kala teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın ayrılmasıyla antrenör Cevat Güler’e emanet edilen ve müthiş bir finiş yaşayarak şampiyonluğa uzanan G.Saray’da, kapıdaki tehlike Şampiyonlar ligi ön elemeleri. Ligin son haftalarından itibaren yeni teknik direktör arayışını sürdüren ancak henüz bir isimle anlaşmayan G.Saray yönetimi, seçilecek isim konusunda yol ayrımında. Bunun nedeni ise takımın 13 Ağustos’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına hazırlanma süresinin de çok dar olması.

TOPBAŞI RÖTARLI

ANKARASPOR’DA kiralık oynayan Emre Aşık’la birlikte, İsviçre-Avusturya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takım’da 8 futbolcusu bulunan G.Saray, takvim baskısı altında. A Milli futbolcuları en iyi ihtimalle 15 Temmuz sonrasında çalışmaya başlayabilecek durumda. Yani sarı-kırmızılı ekip, 13 Ağustos’a kadar hazırlıklarını yapabileceği son derece kritik Devler Ligi 3. ön eleme turu için teknik direktör kararını ya riske girmeden verecek, ya da risk alıp kumar oynayacak.

TANIDIK BİRİ OLABİLİR

TEKNİK direktör arayışlarını sürdüren ve görüştüğü hocalarla karar aşamasına yaklaşan G.Saray yönetimi, Türkiye’yi iyi bilen, futbolcuları tanıyan ve onları çok kısa sürede hazırlayabilecek bir hocayla anlaşması halinde, Şampiyonlar Ligi ön elemesi için hazırlık döneminde daha verimli sonuçlar almaya yakın. Aksi durumda ise yepyeni ve Türkiye’yi, futbolcuları tanımayan bir isimle anlaşılırsa, EURO 2008 sonrasındaki 1 aydan kısa süre içinde Şampiyonlar Ligi ön eleme hazırlıklarının tamamlanabileceği konusunda zar atılmış olacak.

KAYIP FAZLA OLUR

TURKCELL Süper Lig’i şampiyon bitirmesine rağmen Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için ön eleme oynamak zorunda olan G.Saray için Avrupa’nın önemi ise hem maddi, hem manevi olarak çok büyük. Öncelikle, Şampiyonlar Ligi’nde sadece gruplara kalmak, sarı-kırmızılılar için 12-13 milyon Euro değerinde. Ayrıca burada kazanılabilecek başarılardan sonra rakam daha da büyüyecek. Bunun yanı sıra son yıllarda Avrupa başarısına hasret kalan G.Saraylılar bu konudaki psikolojik eşiği de aşmış olacak. (Vatan)