BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.388,41
HABER /  POLİTİKA

MHPden Kraliçe protestosu

İngilitere Kraliçesi geldi olay oldu... Gül'ün verdiği resepsiyona MHP'liler katılmadı. Ama bir sebepleri vardı...

Abone ol

13 Mayıs’ta Çankaya Köşkü’nde Kraliçe onuruna verilen akşam yemeğine devlet protokolü çerçevesinde MHP’li milletvekilleri Tuğrul Türkeş, Gündüz Aktan ve Ertuğrul Kumcuoğlu davet edildi. MHP’li vekillere eşsiz gelmeleri ve smokin giymeleri uyarılarında bulunuldu.

Türkeş, Köşk davetini resepsiyona 3 saat kala TBMM Genel Kurulu’nda olduğu sırada, kavasın getirdiği notla öğrendi. “Köşk daveti varmış, acil konuymuş. Danışmanımız kuliste sizi bekliyor” notu üzerine Genel Kurul dışına çıkan Türkeş, yemek çağrısını öğrenince şaşırdı.

BAHÇELİ'YE DAVET GİTMEDİ

Eşsiz ve smokinli davet bilgisini alan Türkeş, Genel Kurul’da bulunan Aktan ve Kumcuoğlu’na durumu sordu. Onlara da aynı çerçevede davet geldiğini öğrenen Türkeş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’a giderek “Köşk’ten bize Kraliçe onuruna verilen resmi yemek için davet geldi. Sayın Devlet Bahçeli’ye bu yönde bir davet var mı? Ona göre yanıt vereceğiz” dedi. Araştırma sonucu Bahçeli’ye davet gitmediğinin öğrenilmesi üzerine 3 MHP’li milletvekili, Köşk davetini reddetti.

Durumu öğrenen Bahçeli ise 3 milletvekiline yemeğe katılmalarının uygun olacağı yönünde görüş bildirdi. Çağrı yapılan MHP’li milletvekillerinden biri “Kraliçe onuruna verilecek akşam yemeği 3 ay öncesinden belliydi. Bize 3.5 saat önce haber veriyorlar. Sonra ‘smokinle ve eşsiz katılın’ uyarısı yapıyorlar. Köy düğününe bile böyle adam çağrılmaz” dedi. (Milliyet)