BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.436,45
HABER /  DÜNYA

Çin sel tehlikesini atlattı

Çin'de depremin büyük yıkıma yol açtığı bölgede, toprak kayması nedeniyle yatağı kapanan nehirlerin yarattığı sel tehlikesinin sona erdiği bildirildi.

Abone ol Çin'de depremin büyük yıkıma yol açtığı bölgede, toprak kayması nedeniyle yatağı kapanan nehirlerin yarattığı sel tehlikesinin sona erdiği bildirildi.



Çin resmi haber ajansı Şinhua, yetkililerin, deprem bölgesindeki, önü kapanan üç nehrin taşarak sularının yön değiştirmesine izin verdiklerini, sel tehlikesinin sona erdiğini kaydetti. Bir hükümet yetkilisi de nehirlerdeki su seviyesinin düştüğünü doğruladı.


Yetkililerin dün yaptığı sel uyarısı nedeniyle binlerce kişi bölgeden kaçmaya başlamış ya da tahliye edilmişti.


Bu arada, Kabine sözcüsü Guo Weimin, 7,9 büyüklüğündeki depremin yarattığı felakette son duruma göre 28 bin 881 kişinin öldüğünü açıkladı. Şinhua, yerel yetkililere dayanarak verdiği haberlerde 10 binden fazla kişinin hala enkaz altında olduğunu kaydediyor.


Japonya, Rusya, Güney Kore ve Singapur'dan bölgeye giden 200'den fazla kurtarma görevlisi, Çinli askerlerle birlikte kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Rus kurtarma ekibinin, 61 yaşında bir adamı 127 saat sonra sağ olarak enkazdan çıkardığı belirtiliyor.


Beichuan'daki çöken hastane binasının yıkıntılarından da, depremden tam 139 saat sonra Tang Xiong adlı bir depremzede kurtarılmıştı. Tang'ın, hafif yaralı olduğu ve şuurunun açık olduğu bildirilmişti.


Şinhua, Tang'dan 8 saat önce, Beichuan'daki başka bir enkazdan bir erkeğin kurtarıldığını duyurdu. Sağlık durumu hakkında bilgi verilmeyen depremzedenin hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.