BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,16
ALTIN 2.462,13
HABER /  SPOR

Üç büyükler utandırdı

Üç büyük kulübün valiliklere bildirmek zorunda oldukları taraftar temsilcileri herkesi şaşkına çevirdi.

Abone ol

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın, ''Sporda Şiddeti Önleme Kanunu'' kapsamında valiliklere bildirmekle zorunlu olduğu taraftar temsilcilerinin, yapılan soruşturma sonucunda sabıkalı çıktığı ve 3 büyüklere toplam 750 bin YTL para cezası verildiği öğrenildi.

Spor sahalarında şiddet olaylarını önlemek için Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanuna uymayan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a 250'şer bin YTL para cezası verildi.

5149 sayılı Kanunun 10. maddesine göre ''spor kulüplerinin taraftarları arasında yeterli sayıda taraftar temsilcisini  belirleyerek, bu kişilerin açık kimliklerini, adres ve adli sicil bilgilerini, bulunduğu yerlerdeki il veya ilçe müdürlüğüne bildirmesi gerekiyor.

Bunun yanı sıra, ''Yükümlülüklerin süresi içinde yerine getirilmemesi halinde mahallin en büyük mülki idari amiri tarafından her sezon için en üst liglerdeki kulüplere 250 bin YTL, ikinci lig kulüplerine 100 bin YTL, üçüncü lig kulüplerine 10 bin YTL idari para cezası verilir'' hükmü yer alıyor.

TEMSİLCİLER SABIKALI

Galatasaray Kulübü'nün taraftar temsilciliğiyle ilgili İstanbul Valililiğine gönderdiği taraftar temsilcilerinin ya adli sicil kayıtlarının çıktığı ya da belirlenen taraftar temsilcilerinin bu sorumluluğu üstlenmediği belirterek yeni taraftar temsilcilerini de belirlemediği ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın ise taraftar temsilcisi olarak valiliğe bildirdiği 19 kişiden 10'unun yapılan güvenlik tahkikatları sonucunda çeşitli suçlardan kayıtları bulunduğu gerekçesiyle taraftar temsilcilikleri uygun bulunmadı. Güvenlik tahkikatları sonucunda herhangi bir kaydı bulunmayan 9 kişinin ise taraftar temsilciliği uygun görüldü.

Fenerbahçe Kulübü ise 04.01.2006 tarihinde gönderdiği yazıda; daha önce göndermiş olduğu taraftar temsilcisinin yapılan güvenlik tahkikatı neticesinde adli sicil kaydının bulunduğu ve 5149 sayılı kanunun 10. maddesinin uygulama güçlüğü nedeniyle de yeni taraftar temsilcisini bildirmediği öğrenildi. Bu gerekçelerle 3 büyük kulübe kanunun öngördüğü 250'şer bin YTL para cezası verilmesi kararlaştırıldı.