BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
HABER /  GÜNCEL

Parlak:Utanç duyuyorum

Danıştay saldırısının kilit isimlerinden Ayhan Parlak, ifadelerinde eylemi kınadı.

Abone ol

Danıştay saldırısının kilit isimlerinden Ayhan Parlak, ifadelerinde eylemi kınadı, ''ismim karıştığı için utanç duyuyorum'' dedi.

Parlak, ifadesinde tetikçi Alparslan Arslan'la eski asker Muzaffer Tekin arasındaki bağlantıyı kurduğu iddialarını yalanladı.

"Arslan'la avukat-müvekkil ilişkim var" diyen Parlak, Muzaffer Tekin'le de ağabeyine ait işyerinde tanıştığını anlattı.

Ayhan Parlak, emniyette, savcılıkta ve nöbetçi mahkemede ifade verirken Danıştay saldırısını da kınadı.

"Bu olayı hiçbir şekilde tasvip etmiyorum" diyen Parlak, "bu olayla hiçbir ilgim ve alakam yoktur. Saldırıyı kınıyorum. Ben, laik, demokratik cumhuriyete inanan ve onun ilkelerine bağlı yaşamaya gayret eden bir insanım. Böyle bir olaya ismim karıştığı için utanç duyuyorum" ifadesini kullandı.

Bağlantı iddialarını yalanladı
Parlak Danıştay saldırısında, tetikçi Arslan'la eski asker Tekin arasındaki bağlantıyı kurduğu iddialarına da ifadelerinde yanıt verdi.

Parlak, ağabeyinin dükkanı ile Muzaffer Tekin'i ağabeyinin dükkanının komşu olduğunu ve 1990 yılında tanıştıklarını söyledi, askerliği sırasında da Tekin'in kendisine yardımcı olduğunu anlattı.

Ayhan Parlak, "askerde dönem arkadaşı olan birlik komutanından rahat etmem için istekte bulundu. Askerden sonra yanına gittim teşekkür için. Tanışıklığımız böyle oldu. Ben cezaevindeyken görüşemedik. Cezaevinden sonra ilişkimiz devam etti. Benim kendisinden ticari ya da başka bir talebim olmadı" dedi.

Parlak, tutuklu olduğu dönemde imam nikahlı eşiyle cezaevinde görüşemediği için avukat tetikçi Arslan'dan yardım istediğini ve bu şekilde tanıştıklarını belirtti.

Alparslan Arslan'la yüz yüze dört beş kez görüştüğünü belirten Parlak, "bundan sonra görüşmelerim avukat müvekkil ilişkisinde oldu. Son iki ayda hiç görüşmedim. Evdeyken Danıştay'a saldırı olayını televizyondan duydum" dedi.

Parlak, "saldırıyı Arslan'ın yaptığını öğrendiğimde olay bana enteresan geldi. Bir avukatın bunu yapması beni şaşırttı" diye konuştu.

"Ben kaçmadım"
Parlak, tekrar cezaevine girmeye korktuğundan teslim olmadığını anlattı, "ben kaçmadım" dedi.

Ortalığın durulmasını, suçluların yakalanmasını ve olayın aydınlanmasını beklediğini belirten Parlak, "esasen ben kaçmadım. Hep evimdeydim. Polisler beni sormuş evdekiler dışarıda demiş" diye konuştu.

Parlak-Arslan bağlantısı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan Ayhan Parlak'ın Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan ile çok sayıda telefon görüşmesi yaptığı tespit edilmişti.

Savcılığın tutuklama talebine rağmen Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılan eski asker Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan arasındaki bağlantıyı Ayhan Parlak'ın kurduğu ihtimalini değerlendiren polis, sorgusunu da bu yönde yaptı.

Ayhan Parlak, Doğuş Factoring şirketinde Muzaffer Tekin'in ortağı. Tetikçi Alparslan Arslan da bu şirketin avukatlığını yapıyordu.

Danıştay soruşturması kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren avukat Alparslan Arslan'ın yanı sıra, İsmail Sağır, Osman Yıldırım, Tekin Irşi ve Erhan Timuroğlu hala tutuklu bulunuyor.

Danıştay'a saldırı: Bir ölü, dört yaralı
Avukat Alparslan Arslan'ın 17 mayıs sabahı Danıştay İkinci Dairesi'ne düzenlediği silahlı saldırıda başından yaralanan Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, Daire Başkanı Mustafa Birden'in de aralarında bulunduğu dört kişi ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

Olayın ertesi günü yargı mensupları ve binlerce kişi Anıtkabir'e yürümüş, aynı günün devamında Özbilgin için Danıştay'da düzenlenen cenaze töreni protesto gösterilerine sahne olmuş ve halk 'hükümet istifa' sloganları atmıştı.

Kocatepe Camii'ndeki tören sırasında ise AK Partili bakanlar halkın tepkilerine hedef olmuştu.

cnn türk